Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoals aangekondigd: Dolberg debuteert in Deense ploeg

Kasper Dolberg mag zich sinds vrijdag Deens international noemen. De spits van Ajax werd een minuutje of tien speeltijd gegund, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. De Denen zegevierden met 4-1.

12 november 2016 - 07:44
UsershyraDesktopajax_dataimages9c30d061581f0a6a98015653d886f3db_normal
Het goede nieuws kan deze weken niet op voor Dolberg. © De Brouwer

Christian Eriksen was met twee doelpunten de grote man bij Denemarken, dat pas in de slotfase afstand wist te nemen van Kazachstan. Het publiek in Kopenhagen riep toen al een paar minuten om Dolberg. 

De mensen wilden niets liever dan Dolbergs eerste optreden voor zijn land bijwonen en ze kregen hun zin. De negentienjarige aanvaller mocht invallen en was er getuige van hoe Eriksen de vierde treffer van Denemarken voor zijn rekening nam.

De ster van Dolberg is de laatste weken rijzende met dank aan zijn goede optredens in het shirt van Ajax. Hoogtepunt was een puik optreden in de Europa League, tegen Celta de Vigo. Ajax won die wedstrijd met 3-2.

Prompt werd Dolberg doorgeschoven van Jong Denemarken naar de A-selectie, waar ze zitten te springen om een beetje talent. Denemarken won in groep E slechts twee van zijn vier groepsduels. Voorlopig is het WK 2018 in Rusland nog ver weg, maar wie weet kan Dolberg hier verandering in brengen.

Denemarken speelt dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen Tsjechië. Wie weet mag Dolberg dan meer minuten maken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >