Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech heeft diepe wond in knie en zware kneuzing

Hmm, het komt niet eens zo slecht uit dat Ajax een vrij weekeinde tegemoet gaat. Maar liefst vier spelers, van wie drie basisklanten, kampen met blessures. Hakim Ziyech lijkt er met een kniekwetsuur het slechts aan toe van het kwartet.

07 november 2016 - 10:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesa48151334b903de969505bde88ac6719_normal
Als je dit zo leest is de prestatie van Ziyech in de tweede helft best knap. © Pro Shots

Ziyech werd in de slotfase van AZ-uit (2-2) gewisseld en dat was geen vrijwillige wissel. De spelmaker kreeg al in de eerste helft een schop en in de rust werd zijn knie gehecht. Hij blijkt naast die kniewond ook te kampen met een zware kneuzing.

Ajax meldt niet hoe lang Ziyech langs de kant staan, maar we hebben best hoop dat hij thuis tegen NEC ‘gewoon’ weer van de partij is. Uiteraard slaat hij de interlands van Marokko over, zoals Bertrand Traoré vanwege voetklachten niet afreist naar Burkina Faso.

Ook Amin Younes kwam AZ-uit niet zonder schade door. De Duitser moest helaas worden gewisseld net toen hij zijn draai had gevonden, waarna Ajax de wedstrijd uit handen gaf. Younes heeft een blessure aan zijn lies.

En dan is er tenslotte nog Vaclav Cerny, die mits fit waarschijnlijk had kunnen invallen in Alkmaar. De Tsjech viel uit tijdens Jong Ajax - NAC (2-1) en zat daardoor zondag met een hamstringblessure thuis voor de televisie. Cerny moet de uitnodiging voor Jong Tsjechië aan zich voorbij laten gaan.

In alle gevallen doet Ajax geen mededelingen over de duur van het ‘uitdeuken’, maar wij durven ‘m wel aan: ze missen heus niet alle vier NEC-thuis.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >