Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech denkt tijdens het juichen aan Feyenoorder Vilhena

Het is tijd om dieper in te zoomen op het juichen van Hakim Ziyech, na het maken van de 2-0 tegen Celta de Vigo. Er blijkt een verhaal achter te zitten. Een verhaal dat precies het tegenovergestelde is van de relatie tussen Ajaxsupporters en John Guidetti.

04 november 2016 - 13:14
UsershyraDesktopajax_dataimages625880cc9545da6235f55fd4e3c4e8e8_normal
Goed kijken: Ziyech maakt met beide handen de T van Tonny. © Pro Shots

Het probleem binnen deze ‘relatie’ ligt vooral bij Guidetti, laten we eerlijk wezen. En het is niet geheel toevallig dat juist vanuit Ajaxhoek een stuk groter wordt gereageerd naar het Rotterdamse.

Laat dat maar aan Ziyech over. De spelmaker van Ajax ging rond de klassieker al uiterst respectvol om met landgenoot Karim el Ahmadi en onder het juichen was hij met zijn hoofd ook even elders. Om een goede reden, dat zeggen we er gelijk bij.

Ziyech kondigde bij broertje Cabral aan dat hij na een doelpunt een gebaar van steun zou maken richting Tonny Vilhena. Vilhena is een van de grootste Feyenoordtalenten, die het lang niet altijd even gemakkelijk had. Sportief niet, privé al helemaal niet.

De moeder van Vilhena overleed eerder deze week na een lang ziekbed. Dit verlies heeft op velen bij Feyenoord grote impact en Ziyech weet dat, vandaar dat hij na zijn treffer tegen Celta een T-gebaar maakte. Zo kan het dus ook. Probeer dat maar eens aan dorpsgekkie Guidetti uit te leggen…

Een ding nog: Ziyech kon die belofte ‘gemakkelijk’ doen, aangezien hij sinds zijn komst naar Ajax binnen 11 wedstrijden bij maar liefst 12 doelpunten betrokken was.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >