Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Win het boek 'Johnny Rep, buitenbeentje'!

Je had Johan Cruijff, Piet Keizer, Sjaak Swart. En Johnny Rep. De vleugelaanvaller wordt misschien niet als eerste genoemd als we het over het Gouden Ajax van de jaren zeventig hebben, toch was hij belangrijk, onder meer met zijn treffer in de Europacupfinale van 1973 tegen Juventus.

18 november 2016 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesaddc5cf3c9815fd78019cd412ddfb531_normal
Johnny Rep schoot Ajax in 1973 naar de trilogie in de Europacup 1. © Archief Ajax

Volgende week komt de biografie van John Rep uit, Johnny Rep, buitenbeentje. Journalist Mark van den Heuvel voer een jaar lang mee in het kielzog van de voormalige rechtsbuiten, die op 25 november 65 jaar wordt. Geen onderwerp wordt geschuwd. 

In onze nieuwe krant lees je een voorpublicatie, waarin Rep vermakelijk vertelt over de grappen en grollen van vooral Ruud Krol en Wim Suurbier.

“Hadden ze een vieze onderbroek van één van ons, met een lekkere streep erin, in het broodtrommeltje van Jan Mulder gedaan. Zo’n remspoortje, weet je wel? (…) Hoe Mulder reageerde toen hij die smerige onderbroek in zijn trommeltje aantrof, kan ik me eerlijk gezegd niet meer herinneren, daar was ik even niet bij, maar ik denk niet dat hij zijn boterhammetjes nog heeft opgegeten.”

Ben je lid van SV Ajax en wil jij een exemplaar winnen van dit boek? Dat kan. In samenwerking met uitgeverij Voetbal Inside geven we vijf exemplaren weg. Om kans te maken, moet je wel even het goede antwoord geven op de prijsvraag. Meedoen kan tot en met vrijdag 25 november.

Prijsvraag: wat werd de bijnaam van Rep nadat hij een paar belangrijke doelpunten had gescoord?

In het formulier vragen we naast een goed antwoord en contactgegevens ook om je lidnummer. Dit zescijferige nummer staat op de achterkant van je Ajax Life-clubcard.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >