Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van hard trainen tot mooiste beroep: Tete zegt juiste dingen

Wat was die blijdschap bij Kenny Tete mooi! De verdediger trof voor het eerst namens Ajax doel en dat uitgerekend in een moeilijke periode. Ook volgden in de microfoon de juiste woorden – oké, plus wat gezucht – al is het nog twijfelachtig of Peter Bosz van mening verandert.

25 november 2016 - 16:33
UsershyraDesktopajax_dataimages9b2a43e408b8cfa2b909bf68ac0ebfff_normal
Ook Bosz geniet van de blijdschap bij Tete. © Ajax Images

Tete is eerder dit seizoen gedegradeerd tot tweede keus en het blijkt voorlopig moeilijk om omgekeerd weer promotie af te dwingen. De rechtsback moet het doen met potjes waarin minder op het spel staat en herpakte zich tegen Panathinaikos (2-0) na een mindere eerste helft.

Die goede tweede helft, plus doelpunt, zorgden uiteraard voor gespreksstof, al moet je bij alles ook bedenken in welke situatie Tete zit. “Ik denk dat iedereen mijn baan zou willen hebben, in mijn schoenen wil staan. Het enige wat ik kan doen, is mijn stinkende best.”

“De trainer kiest niet voor mij, dat is duidelijk. Ik doe gewoon mijn ding en werk keihard," vervolgt Tete, die zich tot dusver koest houdt buiten de poorten van De Toekomst. “Ik denk aan de positieve dingen en blijf mijn best doen. Het was best moeilijk omdat het anders was: ik wilde goed spelen, uitgerekend nu geen fouten maken. In de tweede helft kwam ik er weer lekker in, durfde ik ook een no look pass te geven.”

De woorden zijn pico bello in orde, maar we hebben ook het interview met RTL even teruggekeken. Daarin zucht Tete toch wel erg veel. Is hij echt zo positief als de woorden die hij gebruikt? Hij houdt plannen liever voor zichzelf, weet niet of er dingen spelen... Het is lastig inschatten. Bekijk het interview anders zelf even en baseer daar je oordeel op.

Hoewel de roep om een basisplaats voor Tete uiteraard toeneemt, neemt Peter Bosz niet zomaar de heersende opinie over. “Ik ga niet met de rest mee, maar met de trainers. Ik vond dat Kenny uitstekend speelde, maar dat vond ik van wel meer spelers,” merkt de trainer op tijdens het persmoment, richting Heerenveen-uit.

“Of Kenny dichter bij de basis zit? Als je dat zo noemt omdat hij mij liet zien dat-ie het niveau aankan, dan wel. Maar de fase waarin we nu zitten, is anders vergeleken met de bekerwedstrijd tegen Willem II. Toen waren we op zoek naar de juiste balans, zeker in de middelste linie. Die balans hebben we gevonden. Ajax wordt langzaam steeds beter en dominanter.”

Bosz wil wel kwijt dat hij genoot van de blijdschap bij Tete na zijn doelpunt. “Pure blijdschap is mooi om te zien in de sport. Kenny was blij, dat is begrijpelijk. Hij scoort niet vaak. Ik vind zijn manier van juichen mooier dan welk interview ook, dat ik niet eens heb gezien.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >