Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar zit niet in, spreekt wel namens technisch hart

Edwin van der Sar is boven alles sinds vrijdag algemeen directeur van Ajax. Maar hij maakt ook deel uit van het technisch hart. Of toch niet? “Ik ben voorzitter, maar zit er niet in,” verduidelijkt de nieuwbakken hoogste baas van Ajax.

13 november 2016 - 09:45
UsershyraDesktopajax_dataimages51604ccab00ef7118d4cfcb7ffe4d2e7_normal
Sar zit de vergaderingen voor, maar stemt niet mee. © Pro Shots

Het technisch hart houdt sinds de Cruijffrevolutie de gemoederen bezig en al helemaal omdat Wim Jonk na enige tijd niet meer aanschoof bij de vergaderingen, wat tot zijn verwijdering en ontslag leidde. Daarna vertrok ook Frank de Boer nog eens als trainer van het eerste elftal.

Dus werd vrijdag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de vraag gesteld: hoe zit het nu? Klopt het dat Van der Sar binnen het technisch hart het laatste woord heeft of is er sprake van een of ander vaag democratisch model?

“Het is absoluut democratisch,” stelt Van der Sar de vragensteller gerust. “Ik ben voorzitter van het technisch hart, maar zit er niet in. Het technisch hart wordt gevormd door Dennis Bergkamp, Said Ouaali en Marc Overmars. Wij praten met een stem.”

“Het technisch hart gaat over voetbalzaken en als we iets doen, doen we het met z'n allen. We praten als een technisch hart, we doen het met elkaar. Ik mag hopen dat er af en toe een verschil van mening is, maar we komen tot een besluit en dat voeren we uit.”

“Of we leggen onze wens bij de directie neer. En soms kijken we de raad van commissarissen lief aan, of het anders mag. Of ik niet meestem? Dat klopt, ik stem niet mee. Het is ook een wat moeilijk verhaal.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >