Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Swart belt tijdens Heerenveen-uit met commentator

Er zijn beroepen waarin je het soms zwaar hebt. Scheidsrechters en tv-commentatoren bijvoorbeeld. Die doen het niet snel goed. Iedereen vindt er wel iets van. Zo kon het gebeuren dat Leo Driessen tijdens sc Heerenveen - Ajax (0-1) een belletje kreeg van Sjaak Swart.

28 november 2016 - 14:52
UsershyraDesktopajax_dataimages14556d5fd0efd74fb74ac98ed7debd0c_normal
De band tussen Makkelie en Ajacieden is even bekoeld. © Pro Shots

Het telefoontje van Swart was voor Driessen weer reden om een column te schrijven, die op de website van RTL Nieuws werd geplaatst. Dit terwijl hij commentaar gaf namens Fox Sports en het onderwerp arbiter Danny Makkelie betreft, snappen jullie het nog?

Hoe dan ook, Swart draaide tijdens Heerenveen-uit het nummer van Driessen en kreeg uiteraard zijn voicemail, omdat Driessen het commentaar verzorgde. Die voicemail werd ingesproken en de inhoud van de boodschap vormde aanleiding voor een column.

“Hee Leo, hee, ja je neemt niet op hee, zag je dat niet, hoe kom je er nou bij dat dat geen penalty was? En dan ook nog eens geel geven aan Davy voor een schwalbe! Laat me niet lachen! Die scheids, hoe heet ie eigenlijk, die kan er dus helemaal niks van,” luidde de boodschap van Swart, zo lezen we.

Als je de hele column wilt lezen, klik dan hier. Daar staat ook de rest van de voicemail, op wat gecensureerde woorden na. Blijkbaar zijn er twee momenten waar het om gaat: Davy Klaassen die geen penalty, maar een gele kaart kreeg en hoe terecht dit wel niet was. Tweede twistpunt: verdiende Daley Sinkgraven een tweede gele kaart?

De meningen zijn verdeeld, ook op Twitter. Niet iedereen heeft immers elkaars nummer en als je op een platform 140 tekens tot je beschikking hebt – in plaats van een voicemail – kom je ook een heel eind om je mening te ventileren. Uit al die verschillende meningen kon je wel al opmaken dat het gevoelig lag.

Wij van Ajax Life hebben even gebeld met zowel Swart als Driessen. Hoe zit het nu? Er is inderdaad gebeld, dat gebeurt wel vaker, nu is er (onverwacht) een column geschreven, dat steekt een beetje. Je kent het wel. Als de twee elkaar binnenkort treffen, is het vast allemaal snel weer koek en ei. En wij bemoeien ons er niet meer mee.

Over het penaltymoment met Klaassen en de overtreding van Sinkgraven kunnen we nog weken praten, wat maar weer bevestigt dat voetballen de belangrijkste bijzaak in het leven is.

Overigens had Peter Bosz ook best wat aan te merken op het fluiten van Makkelie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >