Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Lelystad

Dat je door Lelystad loopt en opeens – vanuit het niets – tegen de Sixtijnse Kapel oploopt, zoiets. Na die eerste goal van Kèsper deed ik gekscherend of ik wegging. Na zo'n hoogtepunt heb je niets meer in een voetbalstadion te zoeken. Om na de Sixtijnse Kapel Batavia Stad weer te moeten trotseren is niet niks.

20 november 2016 - 19:55
UsershyraDesktopajax_dataimages74d587a7762b725344f5100b4ff994f7_normal
De flitsflatsfloetsgoal van Dolberg blijft ons nog wel een tijdje bij. © Pro Shots

Er volgden nóg twee goals van hem, gelukkig. Toch had ik beter kunnen gaan. Als coach had ik Dolberg zelfs gewisseld. Hij heeft wat mij betreft het spel nu uitgespeeld.

Ben je jaren Frank de Boer gewend. Loop je gedachteloos op de automatische piloot door buitenwijken van Lelystad, Almere en Purmerend, zodat een verdwaald grachtje en een leuke sculputuur aardig uitkomen, sta je ineens oog in oog met wonderschone wereldklasse. Ik weet niet of ik er al klaar voor ben.

Als coach had ik Dolberg zelfs gewisseld. Hij heeft wat mij betreft het spel nu uitgespeeld.

Alle respect voor De Boer, Purmerend en de Flevopolder - ik voel met allen zelfs veel meer verwantschap dan met de linker kleine teen van Dolberg. Wat die hattrickmaker liet zien zou ik in een film zeer ongeloofwaardig vinden, zeker in een Deense.

Ook Spielberg zou met dit scenario niet wegkomen. Door die aanname en flitsflatsfloetsgoal (het echt omschrijven daar begin ik niet aan, daar ben ik veel te Purmerends voor) zouden alle andere personages in een klap geen bestaansrecht meer hebben. En dat was dus ook zo. Leuke goals van Schöne en Traoré hoor, ze maakten door Dolberg alleen exact evenveel indruk als de invalbeurt van Dijks.

In de rust was er wat geklooi met een cabriolet van een van de sponsors. Zoiets kon natuurlijk ook niet ongelukkiger vallen dan na die hattrickhelft van onze nieuwe Sixtijnse Kapel. Het was nu niets meer dan een bakfiets wat daar zijn lullige aardse rondje reed. Laten we maar hopen dat Kasper hier snel weg is. Ik weet anders niet of ik de rest nog wel aan kan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >