Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Alibi

In de rust zag ik Traoré en Dolberg wat klooien in een kringetje. Kèsper schoot ineens recht en keihard op Bertrand af, van hooguit vier meter afstand. Kniehoogte. De aanvaller had de bal echter gortdroog onder controle. Onverklaarbaar voor mij, hoe hij dat doet. Verreweg de mooiste actie van de avond.

25 november 2016 - 09:17
UsershyraDesktopajax_dataimages1461179ad8eb096a17a3613f2e9eccab_normal
Leuk om een Jupiler League-team in Europees verband te zien. © Pro Shots

Toch vond ik het behoorlijk leuk om een Jupiler League-team in Europees verband te zien. Zeker na de galavoorstelling tegen NEC was dat ene moment aan magie in de rust wel weer voldoende. Een portie Westermann en Dijks om het beste in Schöne naar boven te halen, is lang niet slecht op zijn tijd. Zeker niet als blijkt dat zij de klus ook gewoon kunnen klaren.

Voetbal hoeft niet altijd onbereikbaar te zijn. Het is ook ‘the beautiful game’ omdat het zo toegankelijk kan lijken. Nu kregen we eens in de Arena een inkijkje bij de reservebank. Meestal moet je daarvoor naar De Toekomst.

De Grieken hadden niets in te brengen tegen tweede elftalspelers en A-junioren. Dan kun je het hebben over het niveau van het toernooi, maar je kunt ook gewoon blij zijn met de brede selectie. Blij met de controle die Bosz uitstraalt.

Het is nu wel duidelijk dat Ajax eindelijk weer de beschikking heeft over verschillende versnellingen.

Het volle uitvak maakte deze avond nog echt Europacupwaardig. Die lui hebben het al weken moeten doen zonder officiële potjes, las ik. Vanwege gerommel in de competitie. Als Griek ben je ongetwijfeld wat gedoe gewend, maar als supporter langer dan drie weken, in de herfst, geen excuus hebben om twee keer drie kwartier aan je burgermansroutine te ontsnappen, kan niet makkelijk zijn.

Geen excuus meer om niet met je partner naar de Ikea te gaan. Je baas die je makkelijker laat overwerken. Het uitgelaten zooitje in groen wit, in dat enorme uitvak, laat zich dan ook niet tegenhouden door tenenkrommend voetbal. Een alibi tegen de dagelijkse sleur is nog altijd belangrijker.

Deze wedstrijd ben ik binnenkort natuurlijk vergeten. Toch denk ik dat wij tevreden mogen zijn. Het is nu wel duidelijk dat Ajax eindelijk weer de beschikking heeft over verschillende versnellingen. Belangrijker: Bosz lijkt ze onder controle te hebben. En wij zijn dan geen Grieken, maar op de tribune is het ook weer erg plezierig.

Zelfs op momenten dat er geen magie te bekennen is.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >