Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne blijkt echte modelprof: 'Ben geen type-Gudelj'

Waren er maar meer spelers met de mentaliteit van Lasse Schöne. Ja, ook op het spel van de Deen valt heus wel eens iets aan te merken. Maar niet op zijn mentaliteit. Als meer spelers de mentaliteit van Schöne hadden, stonden er nu geen huilverhalen in de krant.

07 november 2016 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimagese6933bdd53b03014484401ed8989dcbf_normal
Het contrast tussen Gudelj en Schöne kan inmiddels niet beter. © Pro Shots

Schöne moet zich zo’n beetje ieder jaar terugvechten, omdat hij in de seizoengids nooit opduikt binnen de ideale opstelling. En dat doet hij ook, zonder morren. Vroeg of laat – dit seizoen al vrij vroeg – speelt de allrounder zich gewoon weer in de basis.

Dat gaat allemaal niet vanzelf. Sterker, het is best moeilijk. “Mentaal is het wel zwaar. Het is een klote-periode. Ik kan wel nog slechtere woorden gebruiken, maar niet op televisie,” aldus Schöne voor de camera van Voetbal Inside.

Is het ook zo moeilijk dat je het niet meer kunt opbrengen? “Euhm, nee… Maar dat is aan Nemanja, niet aan mij. Als je het mij vraagt, nee. Ik zou het niet doen, zo’n type ben ik niet. Het is ook niet zo dat we door afleiding werden overlopen, AZ zette ons onder druk en wij waren te slordig.”

Aan het einde van het liedje is Schöne een gewaardeerde basisspeler, ook onder Bosz, terwijl Gudelj loopt te huilen in De Telegraaf. Helaas volgt er uit de mond van de Deen alleen geen repliek op de laatste vraag.

“Of Bosz een hardere trainer is dan Frank de Boer? Daar wil ik geen antwoord op geven, dat is iets tussen trainer en spelers. That’s it.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >