Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars wil vier jaar door om droom te realiseren

De contracten van Marc Overmars en Jeroen Slop zijn met vier jaar verlengd. Dit betekent dat er weinig verandert als je kijkt naar de mensen die bij Ajax aan de knoppen draaien. Maar wat zijn hun ambities? Overmars: “Als ik voor mezelf praat, heb ik een droom.”

13 november 2016 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesa4e0130b32a8d44ab016cfedf70a8274_normal
Als je geen risico's neemt, vind je ook geen pareltjes, aldus Overmars. © Pro Shots

Overmars is als directeur spelersbeleid verantwoordelijk voor de selectie waarmee de hoofdtrainer – in dit geval Peter Bosz – moet werken en dit jaar lijkt eindelijk een inhaalslag gemaakt op het gebied van kwaliteit. Hier was wel een gemiste titel en valste start voor nodig.

De herbenoeming van Overmars tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders was vrijdag meer een formeel dingetje, maar er werd hem wel naar zijn motivatie gevraagd. “Ik wil hetzelfde realiseren wat ik als speler realiseerde,” luidde het antwoord.

“Ik wil een team op de been brengen waar iedereen trots op is en waarvoor je naar het stadion komt. Als we in De Meer het veld betraden, stonden we al met 3-0 voor en ik besef dat dit nu een stuk moeilijker is, met minder budget, maar dat is de droom die ik in mijn hoofd heb.”

Overmars moet erkennen dat het nog knap moeilijk is om een goede selectie neer te zetten. Kritiek op zijn persoon is niet nieuw, maar vindt hij soms wel een beetje te gemakkelijk. “Als je geen risico's neemt, vind je nooit een pareltje. Als je niet schiet, kun je ook niet scoren.”

“We nemen risico's, dat klopt. Al proberen we missers zo veel mogelijk te voorkomen. Ik maak natuurlijk ook fouten of dat ik soms achteraf denk: dat was niet verstandig. Maar we proberen wel iets te bereiken en wij denken dat het steeds beter gaat.”

Het zou kunnen dat Tim Krul ook als 'misser' in de boeken komt. Er werd Overmars gevraagd of hij misschien korting kan bedingen bij Newcastle United omdat de keeper nog altijd niet speelklaar is. Dat is niet aan de orde. “Newcastle ziet me aankomen, ik dank dat zij dan korting willen vanwege Siem de Jong.”

Ajax ontving in de zomer van 2014 zo'n 10 miljoen euro voor De Jong, die met Newcastle degradeerde naar het Championship. Siem kreeg amper de kans om zijn ploeg te behouden voor het hoogste niveau, aangezien hij met de ene na de andere blessure sukkelde. Hij wordt inmiddels verhuurd aan PSV...

Overigens werd dezelfde vraag over motivatie voor de komende vier jaar ook gesteld aan de financieel directeur. Slops antwoord luidde als volgt: “Het belangrijkste is dat je elke dag gemotiveerd naar je werk gaat, want dat moet op een positie die, in deze woelige wereld, ondoorzichtig is, om een beursgenoteerde club te handhaven in een zee van agenten, inspecteurs, etcetera.”

“Dat is een uitdaging en zo lang het een uitdaging is, doe ik dat met heel veel plezier. Zuiver op de graad en met de blijvende waardigheid van een beursgenoteerde onderneming met het liefst positieve financiële resultaten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >