Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ongemakkelijke felicitaties Ajax aan adres jarige Gudelj

Een beetje moderne club is op social media druk met van alles en nog wat. Een geliefd onderwerp is het feliciteren van spelers, staf en oude helden. Al moet je wel goed opletten dat je de juiste foto's plaatst en het kan soms ongemakkelijk worden, zoals nu rondom Nemanja Gudelj.

16 november 2016 - 12:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesda40acd98e7ba1ec3ac1cd0c2bf0b291_normal
Het is ons niet bekend wie er met Gudelj mee mag de klassen rond. © Pro Shots

De Serviër gaf vorige week aan dat het het niet meer kan opbrengen om bij Ajax bankzitter te zijn en werd daarop verwijderd uit de selectie. Het toeval wil dat Gudelj uitgerekend woensdag, precies tussen alle ophef door, zijn 25ste verjaardag viert. Dat schreeuwt om felicitaties!

Ajax kon het gelukkig gewoon opbrengen om de middenvelder een prettige verjaardag te wensen, maar een beetje awkward is het allemaal wel. De club pakt meestal uit met een fotootje, kek tekstje en wat emoticons hier en daar, maar Gudelj komt er bekaaid vanaf.

“Nemanja Gudelj is vandaag 25 jaar geworden. We wensen hem een prettige verjaardag,” aldus Ajax op onder meer Twitter. Geen uitroepteken, geen smilies, niets. Aan de plicht is voldaan en nogmaals, dat is ook prima. Als je iemand niet feliciteert, komt er gedonder en dat wil je niet.

Het leidde uiteraard tot de voorspelbare, maar niet minder grappige reacties onder supporters. Zou Gudelj het kunnen opbrengen om 25 kaarsjes uit te blazen, mogen we vanavond bij hem op de bank komen zitten en is hij wel gemotiveerd genoeg om zijn verjaardag te vieren? Hulde, applaus, zo hoort dat! De fijne stroom reacties van supporters op Facebook staan handig gebundeld, check ze hier.

Gudelj zelf was juist op een vrij drukke manier bezig met zijn verjaardag. Hij trekt zich ook weinig aan van de meningen van supporters, zo bleek eerder deze week. Er verscheen een plaatje van een wolf op zijn Instagram, met de boodschap dat wolven geen slaap verliezen omdat een stelletje schapen ook een mening hebben.

Hoe dan ook, tussen Gudelj en de supporters komt het niet meer goed. Tussen Gudelj en de club waarschijnlijk evenmin. Hij meldt zich na terugkomst van de interlands bij Jong Ajax en er volgt een onderhoud tussen zaakwaarnemer Vlado Lemic en de clubleiding. 

Grote kans dat de 'oplossing' die wordt gevonden neerkomt op een transfer, al ligt Gudelj nog tot medio 2020 vast en wordt het nog lastig om iedereen tevreden te stellen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >