Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Of Dolberg al een beetje naam maakt? Jazeker!

“Ik weet niet of ze me in Europa al een beetje kennen,” aldus Kasper Dolberg. Hij sprak die woorden direct na Ajax - Celta de Vigo. Hij speelde die wedstrijd een hoofdrol. Er lijkt sprake van valse bescheidenheid, aangezien Dolbergs naam in alle notitieblokken staat.

10 november 2016 - 15:40
UsershyraDesktopajax_dataimages36ed719e20572a0afeff3401d5338aed_normal
IJskonijn Dolberg staat op meer lijstjes dan hij wellicht denkt. © De Brouwer

Het is de bedoeling dat de negentienjarige Dolberg deze week zijn debuut maakt bij de nationale ploeg van Denemarken. Als hij straks zijn eerste cap binnen heeft, duurde het krap drie maanden voordat hij van Ajacied uitgroeide tot international.

Het is dus geen wonder dat zo’n beetje alle Deense sportkaternen groots uitpakken met Dolberg. “Fonkelende parel,” wordt hij genoemd, voorzien van een prijskaartje. “Dollarberg,” lezen we op de cover van BT Sporten.

Het fijne is dat Dolberg bij Ajax vastligt tot de zomer van 2021 en het prijskaartje 85 miljoen Deense kroon – met krap 12 miljoen euro best aan de zuinige kant – bedraagt, waardoor een transfer nog ver weg lijkt. Bovendien komt is hij een verstandige jongen. Ajax wil een hoger bedrag, Dolberg wil zichzelf eerst klaarstomen voor de top.

Maar dat Dolberg een onbekende naam is binnen Europa, blijkt een misvatting. De Deen behoorde tot de beste Ajacieden tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo, die met 3-2 werd gewonnen. Dolberg opende de score en bleek ook balvast als er twee of drie man in zijn rug stond te hijgen.

Naast de score opende Dolberg ook ogen. Bij de dienstdoende verslaggever van de grote sportkrant Marca bijvoorbeeld. De spits van Ajax wordt nu al vergeleken met Zlatan Ibrahimovic. Een tikkeltje overdreven, ook al vindt Joël Veltman hem serieus wendbaarder dan Zlatan.

Sinds dat goede optreden wordt Dolberg ook ineens gelinkt aan clubs. Je kon erop wachten. Het zegt niet direct alles, dit gebeurt regelmatig met talenten die bezig zijn om hun doorbraak bij Ajax vorm te geven, maar het leuke is wel dat het gaat om niet de minste clubs.

Naar verluidt werd Dolberg tijdens het avondje Europa League al bekeken door Marcel Bout, een scout van Manchester United. Bout is niet zomaar een scout, maar de chef-scout. En het eerste artikel over Dolberg en Chelsea is inmiddels ook een feit, net als Napoli.

We weten van Napoli in ieder geval dat er goed wordt betaald voor spitsen van Ajax, al kan het zomaar zijn dat Dolberg straks een dipje krijgt. Hoe dan ook… Dolberg is er zelf vast niet van onder de indruk – dat lijkt-ie nooit – maar naam maken lukt best!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >