Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: 'Ik ben niet meer de man die moet scoren'

Het zou zomaar kunnen dat Davy Klaassen de samenvatting van Ajax – Celta de Vigo (3-2) niet heeft gehaald. De middenvelder oogt wat onzichtbaar de laatste tijd, waardoor we hem anders moeten beoordelen. “Ik ben niet meer de man die moet scoren.”

05 november 2016 - 12:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe43daf578383ca2d7adb22e7a8829cc_normal
Ziyech is beslissend, Klaassen en Schöne zien het gebeuren. © De Brouwer

De aanvoerder van Ajax had vorig seizoen de opdracht om als tweede man – na spits Arek Milik – in het zestienmetergebeid te komen, maar met de komst van Peter Bosz plus Hakim Ziyech zijn er wat zaken veranderd.

Sinds zijn komst naar Amsterdam was Ziyech in 11 wedstrijden bij 12 doelpunten betrokken, terwijl Klaassen wat behoudender speelt en sinds die transfer nog ‘maar’ twee keer doel trof.

“Mijn rol is anders geworden. Hakim zorgt nog meer voor goals en assists, waardoor ik het nu minder doe. Als hij het doet, is het gewoon prima,” aldus Klaassen tegenover onder meer Ajax Life.

“Hoe ik nu beoordeeld moet worden? Dat is moeilijk te zeggen. Normaal op doelpunten en acties, maar dat is nu minder het geval. Dan moet je het beoordelen op hoe je ernaar kijkt. De een kijkt anders naar een wedstrijd dan de ander. Je moet me gewoon op alles beoordelen.”

We schreven het laatst al in een analyse: aan de positie van Klaassen op het veld is niets veranderd, het verschil zit ‘m in de manier waarop zijn medespelers rond hem bewegen. In dit geval zijn dat Ziyech en Lasse Schöne, in zijn rol als controleur. Peter Bosz is voorlopig ook tevreden.

“Als we het met z’n allen goed doen, dan is het leuk om naar te kijken. Je merkt het ook aan het publiek, dat vergeleken met vorig seizoen inderdaad positiever is,” vervolgt Klaassen.

“Tegen Celta de Vigo zaten we er telkens gelijk bij. Was het niet bij de eerste bal, dan wel bij de tweede of derde. Zo viel ook de 1-0. We maakten volop driehoekjes, Hakim, Lasse of ik stond steeds vrij. Ja, ik vond het leuk.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >