Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen benut vrije tijd om verstandskies te laten trekken

Geen wedstrijd komend weekeinde voor Davy Klaassen. Niet omdat hij zich als een kikker gedraagt, maar op last van de KNVB. De aanvoerder ontving in Heerenveen alweer zijn vijfde gele kaart van het seizoen en laat zijn verstandskies trekken.

28 november 2016 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesb730346f135dcd5ff2fc68d8a8386238_normal
Nee, Klaassen juicht niet. Hij gaat op de bon en is boos. © Pro Shots

Klaassen was op bezoek bij de plaatselijke sc van grote waarde voor Ajax en maakte, op aangeven van Donny van de Beek, het winnende doelpunt. In de slotfase dachten het uitvak en Klaassen dat er een penalty werd gegeven, maar het liep anders.

Danny Makkelie weigerde de bal op de stip te leggen en deelde geel uit aan Klaassen, die daardoor automatisch is geschorst. “Ik snij voor die jongen langs en hij tikt met zijn knie mijn been aan, onderweg naar de grond wordt ook mijn voet aangeraakt,” luidt de uitleg.

“Ik denk dat de scheids alleen zag dat mijn voet werd geraakt, niet mijn knie. Ik ben het zeker niet eens met die gele kaart, maar ik kan het niet aanvechten. Voor mijn gevoel was het slecht gezien van de scheids,” vervolgt Klaassen bij de NOS.

Grote kans dat Van de Beek na zijn goede invalbeurt als vervanger van Klaassen in de basis staat, zondag tegen FC Groningen. De NOS vraagt zich af of het gemis van Klaassen een hard gelag is, Peter Bosz meent van niet.

“Davy is al het hele seizoen belangrijk, met doelpunten, arbeid en het dichtlopen van gaten. Maar ik sta net een verhaal op te hangen dat onze wisselspelers zo belangrijk zijn, dan moeten we hier niet te lang bij stilstaan,” merkt de trainer op.

We weten niet of de afspraak al was gemaakt, maar feit is dat Klaassen de komende anderhalve week – er is zelfs geen midweeks potje – in alle rust kan bijkomen van een afspraak bij de tandarts. Zijn verstandskies gaat eruit. “Dat wordt thuiszitten,” kondigt hij alvast aan. En vla eten, voegen wij toe.

Op eigen risico kun je hieronder de grap bekijken die interviewer Arno Vermeulen vervolgens maakte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >