Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax stoomt door na eerste uitzege in drie maanden

Het is op De Toekomst al het hele seizoen smullen van Jong Ajax, maar de resultaten in uitduels waren nogal karig. Een bezoekje aan FC Dordrecht bleek het juiste medicijn: de talenten wonnen met 0-2 en stijgen naar plek drie op de ranglijst van de Jupiler League.

29 november 2016 - 09:34
UsershyraDesktopajax_dataimagese5eed2ac85e9c9cf0e192ec2f65105b5_normal
Nouri viert zijn openingstreffer met bankzitter El Ghazi. © Pro Shots

Abdelhak Nouri en Pelle Clement verzorgden de doelpunten aan de Krommedijk, waar sprake was van een ongelijke strijd. De Jong Ajacieden waren simpelweg te sterk voor de Schapenkoppen, die twee jaar terug nog eredivisie speelden en nu bijna onderaan staan.

Tim Krul had geen heel drukke avond, maar het was op slag van rust wel even schrikken toen Dordrecht de lat trof. En juist toen iedereen dacht ‘goed weggekomen, 0-0 bij rust’ bleek Nouri het hiermee oneens. Op aangeven van Clement schoot hij van afstand raak.

Opvallend was na een uur spelen het inbrengen van Anwar el Ghazi. Vaclav Cerny kon niet verder en El Ghazi, die eigenlijk niet eens mee hoefde naar Dordt-uit, meldde zich binnen de lijn. De vleugelspits was gepasseerd en mocht individueel trainen, maar wilde zelf graag mee de bus in.

El Ghazi zag zijn naam dit keer niet terug op het scorebord, maar gaf wel de beslissende pass in aanloop naar de 0-2. De treffer kwam op naam van Clement, die hard uithaalde en de wedstrijd besliste. Het laatste kwartier werd vervolgens zakelijk uitgespeeld.

Dankzij de eerste zege buitenshuis sinds medio augustus – ruim drie maanden geleden dus – stijgt Jong Ajax naar de derde plek. De ploeg van trainer Marcel Keizer staat maar vier punten achter op koploper VVV-Venlo.

De volgende wedstrijd is vrijdag. Dan gaat Jong Ajax op bezoek bij SC Cambuur, dat sinds een trainerswissel in goede vorm steekt. Je zou kunnen opmerken dat dit de echte test wordt om te checken hoe het ervoor staat met het uitsyndroom.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >