Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen: Panathinaikos mag eindelijk weer

Een ding weten we zeker in aanloop naar Ajax - Panathinaikos: de Grieken zijn goed uitgerust. Er is weer eens gedoe rond de nationale competitie waardoor de tegenstander van Ajax sinds 6 november geen wedstrijd meer heeft gespeeld.

24 november 2016 - 11:16
UsershyraDesktopajax_dataimages70e65469cf484da5a2d50f5c2a836df2_normal
Dijks staat waarschijnlijk weer eens in de basis, hopelijk valt ook nu wat te juichen. © Pro Shots

De Griekse eredivisie is stilgelegd als reactie op brandstichting bij het huis van de grote scheidsrechtersbaas. Vlak voordat de competitie werd stilgelegd ging Panathinikos met 3-0 onderuit in de topper tegen Olympiakos, een paar dagen daarvoor verloor het met dezelfde cijfers van Standard Luik.

In de tussentijd wonnen de Grieken nog wel een oefenpotje tegen Kallithea FC (4-0), dat een niveau lager voetbalt. Het is dus maar afwachten hoe Panathinaikos er op dit moment voor staat.

Datzelfde geldt voor Ajax, want Peter Bosz wijzigt zijn ploeg op veel plekken. Vier vaste basisspelers zijn er donderdagavond in ieder geval niet bij. Hakim Ziyech is ziek, Daley Sinkgraven zit een schorsing uit en Davy Klaassen en Davinson Sánchez krijgen rust. Zo krijgen de wisselspelers die nog niet hun eigen glazen hebben ingegooid de kans om zich te bewijzen.

Bosz gebruikt de wedstrijd dus om wat andere spelers aan het werk te zien. De trainer van Panathinaikos, Andrea Stramaccioni, hoopt vooral dat zijn ploeg vertrouwen tankt richting de hervatting van de competitie komend weekend. “Uiteraard willen we hier in Amsterdam winnen. Het kan ons mentaal een boost geven als we de nummer 1 van onze poule verslaan,” vertelt hij tijdens het persmoment in de Amsterdam Arena.

Maar zelfs als Panathinaikos wint van Ajax is de kans op overwintering klein. De ploeg staat laatste in groep G met maar één punt uit vier wedstrijden. Als er een winnaar uit het duel tussen Celta de Vigo en Standard Luik komt, zijn de Grieken sowieso uitgeschakeld.

Ajax is al door en kan tegen Panathinaikos groepswinst veiligstellen. Bij winst is de ploeg van Bosz zeker van de eerste plaats. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn, zolang Celta de Vigo maar niet verliest.

Ajax - Panathinaikos begint om 19.00 uur en staat onder leiding van de Russische scheidsrechter Aleksei Eskov.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >