Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Celta de Vigo: rouleren of roulette?

Vanaf 21.05 uur kan Ajax met winst overwintering in de Europa League veiligstellen. Ajax en Peter Bosz kijken eerst en vooral naar zichzelf en starten op bijna volle oorlogssterkte. Bij Celta de Vigo weten we dat niet precies: coach Eduardo Berizzo rouleert naar hartelust.

03 november 2016 - 15:46

De vraag doet zich voor: is Berizzo's aanpak er eentje van bedachtzaam rouleren of speelt hij in de Europa League een potje roulette? Berizzo neemt een behoorlijk risico door in de Europa League een B-ploeg op te stellen. In de heenwedstrijd van Ajax tegen Vigo werden toppers als Iagos Aspas gespaard.

“Daar is bij de fans wel kritiek op, maar zo deed hij dat bij zijn vorige clubs schijnbaar ook. Hij denkt dat Celta dan alsnog goed genoeg is om bij de eerste twee in de groep te eindigen. Tegen Standard Luik en Panathinaikos moeten de punten gepakt worden,” stelde Celta-watcher Clemente Garrido van de grote Spaanse krant AS deze week tegen Ajax Life.

De trainer zelf hulde zich in nevelen, ook tegen de journalisten op de persconferentie woensdag in de Amsterdam Arena. “Iedereen is fit en kan spelen, al kijken we van wedstrijd tot wedstrijd wie we opstellen. Dat is een andere discussie. We gaan voor de beste balans in het elftal.”

Tot zover de open deuren uit Noord-Spanje. Zijn collega in de andere dug-out, Bosz, weet geen goede inschatting te maken van Celta, juist door dat roulette of roulatiesysteem. "De ploeg die donderdag heeft gewonnen, is favoriet,” gaf hij handig aan. “Ik weet niet zo goed wat we kunnen verwachten. Celta wisselt bijna iedere wedstrijd van team, zowel in de competitie als Europees. We gaan gewoon van onze eigen kracht uit.”

De kracht van dit Ajax zit deels in vastigheden. Zo bezien is het jammer dat centrale verdediger Nick Viergever niet kan meedoen door een bil/hamstringblessure. Zijn hoogstwaarschijnlijke vervanger, Jairo Riedewald, zien we als Ajaxsupporters wel weer graag. De keuze tussen Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven lijkt ons duidelijk, op basis van eerdere keuzes van Bosz voor de man uit Assen.  

Enne; wanneer is Ajax nu door? Simpel: als Ajax straks wint, overwintert de ploeg in de Europa League. Alle andere scenario’s maken dat we aan de slag moeten met een calculator en indien, mits, als Panathinaikos en Standard Luik ditdat. Doen we niet. We warmen op voor een Europese overwinning.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >