Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij AZ: Alkmaarse motor hapert

Met fris en aanvallend voetbal begon AZ uitstekend aan het nieuwe seizoen. John van den Brom leek het weer prima voor elkaar te hebben met zijn ploeg. De laatste paar maanden hapert de Alkmaarse motor echter. Zowel in Europa als in de eredivisie liet AZ een karrevracht aan punten liggen.

05 november 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages9ddf14062e16f1bd3f6992fa311d1402_normal
Het trackrecord van Van den Brom tegen Ajax én Peter Bosz is vrij goed. © Pro Shots

Goed, de laatste eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag werd dan wel met heel veel moeite gewonnen, het lijkt erop dat Ajax de Alkmaarders op een goed moment treft. AZ verspeelde in de vier eredivisiewedstrijden daarvoor maar liefst negen punten en was geen schim meer van de frivole ploeg die het in het begin van de competitie was.

Zeker in thuiswedstrijden weet AZ maar moeilijk te winnen. Van de laatste vijf duels in het AFAS Stadion won de club alleen van FC Emmen in het bekertoernooi (1-0). Drie wedstrijden eindigde in een gelijkspel, tegen Maccabi Tel-Aviv werd in Europa zelfs verloren.

Daarbij speelden de Alkmaarders afgelopen donderdag in de Europa League een zware uitwedstrijd tegen datzelfde Maccabi Tel-Aviv (0-0). “We hebben heel veel energie in de wedstrijd gegooid. Dat kost kracht, maar als je fit bent kun je dat,” zei trainer Van den Brom op de clubwebsite.

De trainer, die in de periode 1993-95 44 wedstrijden voor het eerste van Ajax speelde, zag zijn ploeg ongeschonden uit het duel in Israël komen. Wedstrijden tussen Ajax en AZ leveren vaak spektakel op, maar Van den Brom wil meer. “Ik heb voor het seizoen ook al gezegd: we willen in de grote wedstrijden niet alleen aardig voor de dag komen maar ook een resultaat neerzetten. Daar hebben we zondag weer een kans voor.”

Overigens heeft de trainer van AZ een vrij goed trackrecord tegen Ajax én Peter Bosz. In zeven eerdere eredivisie-ontmoetingen met Bosz won Van den Brom vijf keer (2 keer verlies). En geen van de huidige eredivisietrainers won vaker van Ajax dan Van den Brom (drie zeges uit zeven wedstrijden).

AZ en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in het AFAS Stadion. Het duel staat onder leiding van Pol van Boekel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >