Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gudelj uit selectie gezet vanwege motivatieproblemen

De tweede kikker is bij Ajax uit de kruiwagen gesprongen. Of gezet, kunnen we beter stellen. Nemanja Gudelj heeft zo veel moeite met zijn reserverol dat hij het niet meer kan opbrengen. Daarop is de middenvelder door Peter Bosz uit de selectie gezet.

05 november 2016 - 16:36
UsershyraDesktopajax_dataimages005d89d974bcef79b62c2d6651161f95_normal
Gudelj kan het niet opbrengen om bij Ajax op de bank te zitten. © Pro Shots

Gudelj miste vorig seizoen zo ongeveer geen minuut, maar de trainerswissel heeft niet in zijn voordeel gewerkt. De Serviër stond in eerste instantie nog geregeld aan de aftrap. Dit veranderde toen Hakim Ziyech aan de selectie werd toegevoegd en snel uitgroeide tot spelmaker.

Het bijzondere is dat Gudelj vorig seizoen juist aan de selectie werd toegevoegd vanwege zijn mentaliteit. Woorden als 'gif' werden te pas en te onpas gebruikt. De vraag is nu wat dit waard is, plus waard was. In de topwedstrijden kwam de 24-jarige toch wel tekort.

Het kan zijn dat er meer is gebeurd, maar het lijkt toch vooral Gudelj zelf die moeite heeft met zijn rol op het tweede plan. De middenvelder trainde zaterdag, in aanloop naar het uitduel met AZ, apart van de groep en slaat die wedstrijd over. Waarschijnlijk mist hij daarna wel meer.

“Wij worden genoodzaakt om deze maatregel te nemen,” reageert Marc Overmars op het digitale thuis van Ajax. “Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter.”

“Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg van Servië en zodra hij terugkomt, zullen we met hem rond de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen,” vervolgt Overmars.

Zoals gezegd: Gudelj is de tweede kikker die uit de kruiwagen sprong. Anwar el Ghazi had er veel moeite mee dat Bertrand Traoré de voorkeur geniet, misdroeg zich en voetbalt een maand lang bij Jong Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >