Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen mededogen vanuit Ajax om marginale rol Serero

Peter Bosz heeft nogal wat veranderd ten opzichte van het tijdperk-Frank de Boer. Maar Thulani Serero heeft niet eens de kans gehad om zich te bewijzen. Veel fans vinden het niet eerlijk dat hij meetraint met Jong Ajax, maar de directie houdt voet bij stuk.

11 november 2016 - 17:33
UsershyraDesktopajax_dataimages37f47821954cb581d99c62f9c868cd00_normal
Serero is bij Ajax volledig uit beeld geraakt. © Pro Shots

Het leukste van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is niet het presenteren van de jaarcijfers, maar de rondvraag. Dan worden er af en toe vragen gesteld die je niet verwacht, of er volgt goedbedoeld maar bijzonder advies voor de beleidsbepalers.

Ook de situatie rondom Serero kwam er sprake. De middenvelder, afkomstig van Ajax Cape Town, moest deze zomer na vijf seizoenen, zijn rugnummer inleveren en traint sindsdien met Jong Ajax. De laatste jaren ging het vaker mis met spelers die beschikten over een aflopend contract.

Kan Ajax niet op iets chiquer met deze spelers omgaan, zo luidde de vraag. “We hebben ervoor gekozen om Serero niet in onze selectie op te nemen,” steekt Marc Overmars van wal tijdens de beantwoording. “We wilden doorstroming hebben.”

“We hebben Thulani voorgesteld dat het beter was om zijn kans te pakken bij een andere club. Dat wilden we tijdig aangeven, zodat hij een nieuwe club kon zoeken. We respecteren Thulani, we betalen alles uit, hij doet zijn best en zo is het.”

“Een rugnummer? Je kunt niet iedereen zomaar een rugnummer geven,” aldus Overmars, die bijval krijgt van rvc-voorzitter Leo van Wijk. “Thulani is via Zuid-Afrika en de eigen opleiding naar Ajax gekomen. Feitelijk bekijken we iedere zomer bij iedere speler of we wel of niet doorgaan.”

“Met Serero wilden we niet door. Hij heeft die kans niet aangegrepen om een nieuwe club te zoeken en op een gegeven moment is het klaar, dan houdt het op. Wij vinden dat we er op een nette manier mee zijn omgegaan. Niet altijd kennen mensen het hele verhaal…”

Wie weet lukt het de 26-jarige Serero om in de winter te vertrekken bij Ajax, anders gebeurt dan pas in de zomer van 2017.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >