Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Advies Fischer voor Dolberg: 'Luister niet naar al het geblaat'

De hype rond Kasper Dolberg begint hysterische vormen aan te nemen. Dat is de ‘schuld’ van Dolberg zelf, omdat hij dingen doet die andere spitsen niet kunnen. En dat terwijl hij pas negentien jaar oud is. Viktor Fischer stelt dat Dolberg zijn koppie erbij moet houden.

10 november 2016 - 10:52
UsershyraDesktopajax_dataimages7643483c3b44bf041a42b92cd1fc714c_normal
Fischer ging ten onder aan hoge verwachtingen, en Dolberg? © Pro Shots

Fischer en Dolberg maken deze week samen deel uit van de Deense nationale ploeg. De twee kennen elkaar van De Toekomst, maar speelden nooit een wedstrijd voor hetzelfde team. Ook niet toen Fischer minuten maakte bij Jong Ajax.

Of ze nou wel of niet samenspeelden, de opmars van Dolberg (19) is zeker niet aan de aandacht van Fischer ontsnapt. En aangezien hij in hetzelfde schuitje heeft gezeten, volgt er wat goedbedoeld advies. Moraal van het verhaal: laat je niet afleiden.

“Eriksen werd omschreven als de nieuwe Michael Laudrup, ik werd omschreven als de nieuwe Michael Laudrup en nu is Dolberg de nieuwe Michael Laudrup. Je schiet niets op met die vergelijking. Ik zou zeggen: Kasper, luister niet naar dit geblaat en focus je puur op het voetbal,” klinkt het tegenover Tipsbladet uit de mond van Fischer.

Fischer vindt het ook te ver gaan om Dolberg als de beste uitvinding sinds het gesneden brood te omschrijven. “Het is heel simpel, bij Ajax loopt ongelooflijk veel talent rond. Als iemand zijn kans grijpt is het simpel om te zeggen van 'ik heb het altijd geweten'. Kasper is talentvol, net als vele anderen, en heeft zijn kans gegrepen. Prima.”

De nu 22-jarige aanvaller weet wat het is om tot rijzende ster van Ajax gebombardeerd te worden, wat voor problemen kan zorgen als het straks tegenzit. Bij Fischer brak het touwtje na een blessure en de hoge verwachtingen kon hij nooit inlossen. Zie dit als het verschil tussen een transfer naar Middlesbrough of een topclub.

Fischer: “Het is best moeilijk om met alle kritiek te dealen. Er zijn niet veel mensen die jeugdigheid bij Ajax als excuus aanvoeren. De druk is ongekend, al heeft een jonge speler er ook baat bij. Je kunt aan kritiek onderdoor gaan, maar Kasper is heel stoïcijns en moet dat blijven. Hij neemt dingen in alle rust in zich op en leert ervan.”

Toevallig publiceerden we deze week een blogje over Dolberg en zijn stoïcijnse houding. Lees het hier!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >