FC Twente bezorgt Ajaxvrouwen eerste puntverlies

De topper tussen de Ajaxvrouwen en FC Twente is vrijdagavond in een 2-2-gelijkspel geëindigd. De koploper had het moeilijk op bezoek bij de nummer twee van de competitie, dus kon uiteindelijk leven met een punt. Na zeven zeges op rij betekende het voor de Amsterdammers het eerste puntverlies van dit seizoen.

05 november 2016 - 09:26
UsershyraDesktopajax_dataimages0cb8d767f69b1bcd5a190de47344baf2_normal
De ploeg van Ed Engelkes is nog altijd koploper. © Sjoerd Tullenaar

Trainer Ed Engelkes was na afloop tevreden over het resultaat, alleen baalde hij van het vaak rommelige spel van zijn team. “Ik kan op basis van de wedstrijd leven met de 2-2. Uit bij Twente een punt pakken is niet slecht. Het is een terechte uitslag, maar je wil liever winnen,” zei hij op het digitale thuis van de club.

Engelkes: “Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een heel aantrekkelijk duel was, promotie voor het vrouwenvoetbal. Maar tevreden ben ik niet. Daarvoor hielden we ons niet genoeg aan de afspraken. Gelukkig lopen we hier verder geen averij op."

De twee ploegen hadden in de beginfase moeite om in het spel te komen. Het leverde een rommelige start van de wedstrijd op, waarin Anouk Hoogendijk uiteindelijk de ban wist te breken. De verdedigster kopte na ruim een kwartier spelen raak uit een vrije trap van Merel van Dongen.

FC Twente kwam daarna beter voor de dag en met name Lineth Beerensteyn was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Het was aan keepster Eli Sarasola te danken dat de Amsterdamse voorsprong behouden werd. In de laatste minuut voor rust had zelfs Sarasola geen antwoord op het schot van Beerensteyn, die de verdiende gelijkmaker binnen krulde.

De Ajaxvrouwen waren in de tweede helft de mindere ploeg, maar kwamen na een krap uur spelen toch op voorsprong via Marjolijn van den Bighelaaar. De aanvalster schoot de bal uit het niets achter keepster Barbara Lorsheijd. Het was voor Van den Bighelaar alweer haar zevende doelpunt van het seizoen.

Heel lang konden de Amsterdammers niet genieten van hun voorsprong. Jill Roord zorgde acht minuten na de treffer van Van den Bighelaar alweer voor de gelijkmaker. De middenveldster was na het een scrimmage het meest attent en tikte de bal in het doel. Beide ploegen gingen nog voor de winst in het resterende gedeelte, maar het bleef bij 2-2.

Ondanks het puntverlies zijn de Ajaxvrouwen nog altijd koploper van de eredivisie. De ploeg van Engelkes staat na acht wedstrijden op 22 punten. FC Twente volgt op drie punten, ADO Den Haag heeft zes punten minder dan de Amsterdammers.