Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Excuses AZ'er Bel Hassani om potje 'zaalballie' in Ajaxshirt

Een potje voetballen in shirt X terwijl je speelt voor club Y. Dat is niet handig... Je zou zeggen dat dit algemeen bekend is, maar AZ'er Iliass bel Hassani maakte die fout deze week alsnog. AZ-fans nemen het hem niet in dank af dat hij een Ajaxshirt droeg.

11 november 2016 - 09:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesb3c98fbcf2f08111635dd144558cbe98_normal
Heel snugger is het allemaal niet, vermakelijk wel. © Pro Shots

Het mag algemeen bekend zijn dat Ajax en AZ zondag 2-2 speelden. Bel Hassani zat de hele wedstrijd op de bank, Ziyech viel in de slotfase uit met een blessure aan zijn knie. De Marokkanen kennen elkaar goed en zo gebeurde het dat er van shirtje werd geruild.

Tot zo ver niets aan de hand, maar toen stond er dinsdag voor Bel Hassani een potje 'zaalballie' op het programma. Dat is gewoon zaalvoetbal, alleen dan met een hippe term. Om het helemaal mooi te maken: er werd gebald in een sporthal in Rotterdam.

Hoe dan ook, Emms van rapformatie Broederliefde, was ook aanwezig, schoot een foto en verstuurde die via Snapchat. Toen waren de poppen snel aan het dansen. AZ boos omdat El Hassani zomaar ging zaalvoetballen, AZ-fans boos omdat hij een Ajaxshirt rondliep!

“Dit was het enige shirt dat ik in mijn auto had liggen,” reageert Bel Hassani via het Noordhollands Dagblad op de consternatie. “Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het kwaad kon. Ik heb niets met Ajax, als Rotterdammer heb ik eerder iets met Feyenoord.”

Bel Hassani wist niet dat er sprake was van rivaliteit tussen AZ en Ajax. Wij ook niet, maar goed. We leren bij. “Ik weet nu dat het net zo gevoelig ligt als tussen mijn vorige club Heracles Almelo en FC Twente. Daarom snap ik de woede van de supporters goed. Ik accepteer het als ik de volgende wedstrijd door ze word uitgefloten.”

Bel Hassani en AZ hebben de zaak uitgesproken, aangezien de club van mening is dat zijn spelers voldoende trainen en niet fit hoeven te blijven via 'zaalballie'.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >