Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ziet kleine stapjes bij Krul: 'Voorzichtig zijn'

We horen keer op keer dat het goed gaat met Tim Krul, maar het is ondertussen begin november en hij keepte nog altijd geen wedstrijd. Tijd om te peilen hoe het ervoor staat. Het licht voor zijn definitieve rentree staat nog altijd niet op groen.

02 november 2016 - 15:40
UsershyraDesktopajax_dataimages2da4a0de072d791ee0fd0b0eac31a659_normal
Het wordt voor Krul steeds moeilijker om Onana eruit te keepen. © Pro Shots

Het is inmiddels dertien maanden geleden dat huurling Krul geblesseerd raakte aan de kruisband van zijn knie. Hij keepte vorig week een oefenpartijtje, waarin Jong Ajax met maar liefst 5-0 klop kreeg van de A-junioren. En veel meer zit er nog even niet in.

“Er zit absoluut vooruitgang in. Maar ook naar Tims mening zouden we graag grotere stappen maken. Tim is een positief ingestelde jongen, die graag wil. De medische staf houdt hem in de gaten, net als de keeperstrainers. We moeten voorzichtig zijn,” aldus Bosz tegenover Ajax Life.

“Hij heeft een wedstrijdje achter de rug, een vriendschappelijk potje. Tim traint vooral mee met Jong Ajax, omdat hij nu niet zo veel aan onze groepstrainingen heeft. Voor ons is het vooral herstellen en voorbereiden op de volgende wedstrijd, terwijl Tim behoefte heeft aan korte, felle partijtjes. De volgende stap zal zijn dat hij bij Jong een wedstrijd keept.”

Het is wat dat betreft een geluk bij een ongeluk dat Andre Onana het goed doet. Bosz erkent dat Onana een heel ander type is dan Jasper Cillessen, maar houdt er niet zo van mensen in een hokje te duwen. Wel volgde een dag voor Ajax - Celta de Vigo een lofzang op Onana’s prestaties.

“Ik moet hem niet te veel ophemelen,” besluit Bosz, die zich daarna tot de vertaler richt. “Andre verstaat er gelukkig toch niets van, dus niet naar het Spaans vertalen!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >