Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ziet Ajax dat hij wil: 'We hebben de mensen vermaakt'

Goed, laten we de laatste tien minuten van Ajax - Celta de Vigo (3-2) even vergeten en ons richten op die eerste tachtig minuten met flitsende aanvallen, mooie goals en goed druk zetten. Het was het Ajax dat we allemaal graag zien, en het Ajax dat Peter Bosz voor ogen heeft. “Dit is het voetbal dat we willen spelen,” stelde de trainer.

03 november 2016 - 23:11
UsershyraDesktopajax_dataimages6560eabf5c0d8d8699ec7d50a897d583_normal
Ziyech was weer belangrijk, maar had pijntjes. © Pro Shots

Bosz zag een goed Ajax. Bij vlagen zelfs een heel goed Ajax. “We bouwden goed op van achteruit, waren geduldig, vonden de juiste oplossing en creëerden kansen. De goal van Kasper voor rust was een terechte beloning,” zo concludeerde Bosz.

Ajax ging de slotfase in met een 3-0-voorsprong, maar verspeelde zowaar nog bijna de zeker ogende overwinning. “Het is zuur en slecht dat het nog 3-2 wordt,” was Bosz ook kritisch. “Zeker na de tweede tegentreffer was het nog billenknijpen. Dat is jammer, zeker als je kijkt na hoe we de rest van de wedstrijd hebben gespeeld. We hebben de mensen vermaakt, goed voetbal gespeeld, hard gewerkt. Dat is het voetbal dat we willen spelen.”

Het kan haast geen toeval zijn dat Ajax juist de kluts kwijtraakte na de wissels van uitblinkers Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. Bosz wilde niet zover gaan dan de wissels voor de ommekeer zorgden, maar hij sloot het zeker ook niet uit.

“Ik weet niet of het ermee te maken had. Het waren wel noodzakelijke wissels. Hakim voelde wat, ik wilde met die 3-0-voorsprong en nog twaalf minuten te spelen niet het risico nemen dat hij iets kapot zou lopen. Kasper wilde ik ook die laatste vermoeiende tien minuten besparen. Ik hoop niet dat het met de wissels te maken had, maar dat weet je niet.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >