Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt dat arbitrage Dolberg meer mag beschermen

Er zijn mensen die Kasper Dolberg geen goede wedstrijd vonden spelen. En nee, hij scoorde inderdaad niet tegen sc Heerenveen. Soms moet je verder kijken. Peter Bosz doet dit en vindt dat Dolberg meer bescherming mag genieten van de scheidsrechter.

28 november 2016 - 13:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesf83f4507fcbab03734c9ac5f55168ad1_normal
Dolberg ging nog wel vaker naar de grond dan die negen keer. © Pro Shots

Dolberg had in de eerste helft wel degelijk kunnen scoren – misschien had de bal er zelfs wel in gemoeten – maar hij werd flink gehinderd. Zoals hij de hele wedstrijd stevig aan de bak moest om twee verdedigers af te schudden.

“Ik vond hem echt goed spelen. Je moet ook kijken naar de omstandigheden. Kasper had telkens twee man in de buurt. Als je met een man in je rug en op of over je toch zo veel balbezit weet te krijgen, heb je het echt goed gedaan,” looft Bosz zijn spits bij Fox Sports.

Bosz heeft een punt. Er werden tijdens Heerenveen - Ajax liefst negen overtredingen gemaakt ten opzichte van de spits. Negen overtredingen op dezelfde speler is een aantal wat amper voorkomt, zoals ook wel blijkt uit de tweet van @OptaJohan. Pas vlak voor tijd kreeg Joost van Aken een gele kaart wegens het onreglementair afstoppen van Dolberg.

Bosz verklaart het beschermen door de arbitrage nader: “Als ik als speler tegen een negentienjarige moet spelen die zo goed is en wordt uitgelicht, zou ik hem voor zijn donder schoppen. Kijken hoe ver de scheids het toestaat. Die jongens van Heerenveen zochten de grens op, dan denk ik wel eens dat een speler beschermd mag worden.”

De trainer is ook van mening dat de gele kaart voor Davy Klaassen, wegens een vermeende schwalbe, onterecht was. Bosz had daar graag feller op willen ingaan, maar heeft een geschiedenis met Danny Makkelie en vond het verstandiger op zijn tong te bijten.

Al merkte hij nog wel op het jammer te vinden dat Makkelie volgend weekeinde niet is geschorst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >