Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz blij man: 'Hebben geweldige wedstrijd op mat gelegd'

Je moet je kans pakken als je deze krijgt. Met die boodschap stonden vanavond tegen Panathinaikos (2-0) aardig wat Ajacieden in het veld. Trainer Peter Bosz zag ze slagen.

24 november 2016 - 20:50
UsershyraDesktopajax_dataimages5e2746121413e53ce417feea34332336_normal
Bosz vindt Ajax terecht de groepswinnaar. © Pro Shots

Natuurlijk ging er speciale aandacht uit naar Kenny Tete, de rechtsback die het moeilijk heeft dit seizoen. Hij kreeg zijn kans, speelde zeer degelijk, scoorde en was zelfs even aanvoerder na de wissel van Lasse Schöne.

“Ik vond hem uitstekend spelen,” antwoordde Bosz op de vraag wat hij van Tete vond. Maar daarna wilde de trainer niet te veel over deze ene speler zeggen. “Ik ben trots op alle jongens die vanavond moesten spelen. Er zaten vier, vijf jongens bij van onder de twintig, die hun Europese debuut maakten. Dan moet je even kijken in het begin of je fysiek niet wordt overlopen. Ik heb die jongens geadviseerd te voetballen en zo uit de duels te blijven. Dat hebben ze uitstekend gedaan.”

Vooral na de 1-0 van Schöne was Ajax heer en meester in eigen huis. “We hadden daarna volledig het initiatief,” concludeerde ook Bosz. “We hebben een geweldige wedstrijd op de mat gelegd, hebben met 2-0 gewonnen van een ervaren tegenstander, zijn groepswinnaar en hebben voor Nederland punten bij elkaar gesprokkeld. Daar ben ik allemaal blij mee.”

Bosz vertelt vaker dat zijn team niet uit elf spelers bestaat en dat hij iedereen, dus ook de bankzitters, hard nodig heeft. Dat de jongens die weinig speelden tot nu het vanavond zo goed deden, kan zorgen voor een luxeprobleem. Zo vond Bosz Tete vanavond even goed spelen als Joël Veltman zondag tegen NEC. En wat gaat er dus zondag gebeuren als Ajax tegen sc Heerenveen speelt?

“Ook andere jongens hebben me het lastig gemaakt. Ik moet een keuze maken. Maar dat geeft me ook een rustig gevoel. Ze hebben laten zien dat ze het niveau aankunnen en dat ze er klaar voor zijn als ze moeten spelen.”

Bosz stipte het al aan: Ajax is na vijf wedstrijden al zeker van de groepswinst, na vier zeges en een gelijkspel. Tegen Standard Luik staat dus helemaal niets meer op het spel voor de Amsterdammers, waar de Belgen nog knokken voor overwintering.

Het wordt weer een mooie test voor de jonge spelers, een test die Bosz met vertrouwen tegemoet ziet. “In de eerste wedstrijd tegen Panathinaikos hebben we misschien een beetje geluk gehad, maar we zijn daarna steeds beter gaan voetballen. We zijn dus wel terecht groepswinnaar, we hebben nergens punten gestolen. Maar dat we na vijf duels daar al zeker van zouden zijn, of dat we na vier wedstrijden al door zouden zijn, had ik niet verwacht.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >