Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ergerde zich aan 'lachwekkende manier van spelen'

We praten liever over de tweede helft van AZ – Ajax dan over de eerst helft. Maar ja, een wedstrijd duurt negentig minuten. De spelers hadden dat ook niet helemaal door vandaag, ook tot grote ergernis van trainer Peter Bosz.

06 november 2016 - 16:28
UsershyraDesktopajax_dataimages7d397615abdb51d91af024dadad11e0f_normal
Het verschil tussen de twee helften was veel te groot. © Pro Shots

De Ajaxtrainer is vaak genuanceerd. Maar in de perskamer van AZ sprak hij over ‘een lachwekkende manier van voetballen’ van zijn ploeg in de eerste helft. Ach, misschien was dat ook genuanceerd, want het was inderdaad erbarmelijk wat Ajax liet zien.

“Ik heb me geërgerd, was voor het eerst dit seizoen echt boos geworden in de rust. We dachten deze wedstrijd op een rustige manier te kunnen winnen. AZ zat er bovenop. Dan moet je je daar tegen wapenen, door de bal snel rond te laten gaan. Dat is onze kwaliteit. Die scherpte hadden we totaal niet in de eerste helft.”

Het zal een opluchting zijn geweest dat zijn spelers de tweede helft wel thuis gaven, maar dat maakte die slechte eerste helft eigenlijk nog pijnlijker.

“Je ziet dat als je de bal wel een of twee keer raakt in plaats van drie of vier keer, als je wel hard inspeelt en combineert, dat je AZ wel volledig je wil kan opleggen. Het verschil was veel te groot vandaag," concludeerde Bosz na het puntenverlies.

Dat de teleurstelling uiteindelijk groot was bij de spelers, kwam niet zozeer door die eerste helft, maar doordat de wedstrijd niet in het slot werd gegooid na de 1-2. “We hadden kansen om die derde te maken,” aldus Bosz. “Vandaar dat die jongens ook teleurgesteld waren in de kleedkamer. Maar we moeten vooral teleurgesteld zijn over de eerste helft. Dat AZ uiteindelijk nog gelijk maakt, kan gebeuren.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >