Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bogarde over project-Sinkgraven: 'Verdedigen kun je leren'

Winston Bogarde (46) speelde bij Sparta linksbuiten, moest bij de absentie van twee geblesseerde ploeggenoten linksback spelen en viel toen op tegen het Ajax van Louis van Gaal. De rest is geschiedenis. Kan Daley Sinkgraven in zijn voetsporen treden?

17 november 2016 - 12:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesf67b52534ae85c7901c1833d8bc89bc6_normal
Bogarde is benieuwd hoeveel rek er zit in Sinkgraven. © Pro Shots

De ideale linksback? Bogarde laat de vraag even bezinken. “Dat was ik zelf. Ik was groot, sterk, kon goed duelleren en had een redelijke, functionele techniek,” vertelt de ervaringsdeskundige in de nieuwste uitgave van de krant Ajax Life.

“Voor Van Gaal waren dat genoeg ingrediënten. Ik heb die positie toen ingevuld op mijn eigen manier, met mijn karaktereigenschappen. Ik ben een winnaar. In duels is het jij of ik. Dan is het meestal 'jij', snap je?”

Bogarde is van mening dat Sinkgraven het verdedigende aspect nog kan leren. “Het is duidelijk dat hij kan voetballen, maar hij moet nu ook achter zijn man aan. Verdedigen kun je leren. Als je als verdediger een fout maakt, levert dat vaak een tegentreffer op.”

“Op mentaal vlak maakt hij nu dan ook een omslag. Daley doet wat hij kan. Of hij een goede linksback wordt en die verantwoordelijkheid kan dragen, moet de tijd uitwijzen,” vervolgt hij.

Als ervaringsdeskundige en individueel trainer van verdedigers in de boven- en middenbouw zou Bogarde best wat advies kunnen geven, toch? “Dat had gekund en zou niet onlogisch zijn, maar ik zit bij de jeugdopleiding en heb dat verzoek simpelweg nog niet gehad.”

In onze nieuwe krant, de negende van het seizoen alweer, staat een vraaggesprek met Sinkgraven. Hij vertelt daarin over zijn nieuwe positie. De krant ligt vrijdag bij onze leden in de bus. Nog geen lid? Sluit je aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >