Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen blijven in slotfase overeind tegen PSV

Gemakkelijk ging het zeker niet, maar het is de Ajaxvrouwen gelukt om voor de tweede keer dit seizoen van PSV te winnen. Het werd 2-1. De koploper van de eredivisie voor vrouwen bleef in de slotfase met het nodige kunst- en vliegwerk overeind.

12 november 2016 - 08:22
UsershyraDesktopajax_dataimages92a69d668640600b6dd5fec2c482c3f1_normal
Negen duels onderweg en de Ajaxvrouwen zijn nog steeds ongeslagen. © Sjoerd Tullenaar

Er leek op De Toekomst geen vuiltje aan de lucht voor de Ajaxvrouwen, die via Marjolijn van den Bighelaar en Merel van Dongen een marge van twee opbouwden ten opzichte van de gasten uit Eindhoven. Alhoewel, kort voor de 2-0 begon PSV al aan te dringen. 

Meestal werkt zo'n tweede treffer dan als een bevrijding, maar nu niet. Vanity Lewerissa bracht PSV vrijwel direct terug in de wedstrijd en dit doelpunt vormde de opmaat voor een spannende slotfase. Niet alleen zette PSV alles op alles, ook kreeg Daphne Koster een rode kaart.

Koster kon niet anders. Als de verdedigster niet had ingegrepen, bestond het risico dat de gasten uit Eindhoven de gelijkmaker zouden maken. Die werd nu verijdeld, ook al stond er een rode kaart tegenover.

De tien overgebleven Ajaxvrouwen voltooiden het aftellen richting het eindsignaal met succes. Dankzij de driepunter blijft de ploeg van trainer Ed Engelkes koploper met een voorsprong van minstens drie punten. Grote rivaal FC Twente treedt zondag pas aan, tegen Achilles'29.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >