Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax-internationals: Dolberg met pijntjes, Sánchez debuteert

De laatste dagen van de interlandweek pakten voor Ajacieden niet lekker uit, met een blessure (Kasper Dolberg) en verliespartijtjes (Nemanja Gudelj en Davinson Sánchez). Toch is het gaaf dat Sánchez z’n debuut maakte, met als tegenstander Lionel Messi.

16 november 2016 - 09:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesb6e7e3096fdaca9bf87bac7585ebdfbd_normal
Ah, gelukkig, het valt mee met de voetblessure van Kasper Dolberg. © Pro Shots

Om met het positieve nieuws te beginnen: debuteren tegen Argentinië is niet mis. Davinson Sánchez speelde in San Juan 90 minuten lang met Colombia tegen getergde Argentijnen, die moesten winnen om in de poule aansluiting te houden voor het WK in Rusland. Sánchez’ vuurdoop bestond onder meer uit het in toom houden van Messi. Dat ging niet helemaal goed: de Argentijnse ster met de verse tatoeages op de kuit scoorde en gaf een assist. Verzachtende omstandigheid: Messi's goal; was een directe vrije trap. Eindstand 3-0. Colombia staat op een zesde plek, waar de eerste vier landen zich direct plaatsen.

Schöne had het nog zo beloofd: hij zou goed op Kasper Dolberg passen bij het voetballen voor de Deense ploeg. Is niet helemaal gelukt; de Deense revelatie liep op de training een kneuzing in z’n voet op, zo bleek uit een scan. Da's dan gelukkig niet zo ernstig. Schöne stond op de voor hem ondertussen vertrouwde positie – als verdedigende middenvelder. De Denen kwamen niet verder dan een remise (1-1) tegen Tsjechië.

Jong Oranje speelde verdienstelijk gelijk tegen Portugal (1-1), met Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer in de basis. Op de Vijverberg mocht de rechtsback van Jong Ajax, Terry Lartey-Sanniez, debuteren.

Om het rondje langs de internationals van Jong Ajax af te maken: Nemanja Gudelj (ja, ondertussen verbannen naar de beloftenploeg op De Toekomst) kende een ongelukkige oefenpot tegen OekraÏne (2-0-verlies). Hij hoefde het niet op te brengen op de bank te zitten en stond het hele duel als centrale verdediger geposteerd.

En o ja, Thulani Serero mocht nog even 10 minuten meedoen met Zuid-Afrika tegen Mozambique. Eindstand 1-1.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >