Video

Ziyech helpt Marokko met panenka aan winst

Waarom zou je een penalty in een hoek schieten als je de bal ook van elf meter over de keeper kunt stiften? Dat moet ongeveer de gedachte zijn geweest van Hakim Ziyech toen hij namens Marokko een strafschop mocht nemen. Scoren met een panenka is leuk en dat deed Ziyech dus ook.

12 oktober 2016 - 10:06

Het gebeurde in een oefenpotje van zijn land tegen Canada. De inmiddels middenvelder van Ajax mocht in de 65e minuut bij een 1-0-voorsprong een penalty nemen. Hij deed dat dus naar voorbeeld van de Tsjechchoslowaakse voetballer Antonín Panenka. Oké, Ziyech deed het niet in de finale van het EK, maar het blijft mooi.

Ziyech maakte tien minuten voor het einde zijn tweede doelpunt, weer uit een strafschop. Dit keer schoot hij gewoon in de hoek. De 4-0-eindstand werd even later op bord gezet door Rachid Alioui.

Davinson Sánchez en Lasse Schöne hadden een minder leuke avond. De Colombiaan zat weer niet bij de selectie en zag van af de tribune zijn landgenoten op de valreep een punt pakken tegen Uruguay (2-2). Schöne zat net als zaterdag de hele wedstrijd op de bank. Denemarken verloor zonder de Ajacied in vorm in eigen huis met 1-0 van Montenegro.

Colombia staat door het gelijkspel vierde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Als dat zo blijft is het precies genoeg voor een plek op het WK. Denemarken staat ook vierde, maar in de Europese WK-kwalificatie is dat verre van goed. Koplopers Montenegro en Polen hebben na drie wedstrijden al een voorsprong van vier punten.