Wereldgoals helpen A1 ronde verder in Youth League

Dat Ajax A1 de volgende ronde van de Youth League zou bereiken, stond al zo goed als vast na de overwinning in IJsland (0-3). De terugwedstrijd woensdagavond tegen Breidablik was een formaliteit. Dat weerhield de Ajacieden er niet van de toeschouwers op De Toekomst te trakteren op een voetbalshow. Dit keer stopte de teller bij 4-0.

19 oktober 2016 - 21:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesb535a5eec8e8301edc361a4d8dabd17c_normal
Kaj Sierhuis is de naam. © Pro Shots

Vooral voor rust was het genieten voor de supporters op de Bob Haarmstribune. Francesco Antonucci zette Ajax al binnen tien minuten op voorsprong. Hij streepte van afstand de bal in de kruising.

Je zou denken dat we daarmee het mooiste doelpunt van de avond hebben besproken. Niets is minder waar. Die eer gaat naar Kaj Sierhuis, hij schoot met een schitterende omhaal Ajax op 2-0. En waar we schitterend zeggen, bedoelen we ook echt schitterend. Van het niveau Marco van Basten, zeg maar.

Dani de Wit maakte vlak voor rust het derde Ajaxdoelpunt. Ook dat was een mooi doelpunt, maar vergeleken bij de twee eerdere goals verbleekte de knappe, tegendraadse kopbal een beetje.

De tweede helft was iets minder spectaculair, het duel bloedde een beetje dood. Toch kon er nog een keer worden gejuicht. Linksback Boy Kemper schoot een afgeslagen corner tegen de touwen.

In de tweede ronde van het domestic path van de Youth League neemt de A1 het op tegen de A1 van PAOK. Overleeft Ajax ook die ronde, dan stroomt het vlaggenschip van de jeugdopleiding het hoofdtoernooi in.