Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wandelgangen Kozakken Boys: hitte moet Ajax ontregelen

Werkendam is in rep en roer. Niet zo gek, want Ajax komt op bezoek en voor een dorp met 11.426 inwoners betekent dat groot feest. “Het is sinds de loting al een gekkenhuis en nu de laatste dagen sinds het dichterbij wordt het alleen maar gekker,” vertelt Danny Buijs aan VI.

26 oktober 2016 - 15:26
UsershyraDesktopajax_dataimages22d438d0b1af28bce0087648dc8ec47c_normal
Voetballer Buijs was nog echt de lievelingstegenstander van Ajacieden. © Pro Shots

Huh, Danny Buijs, kennen we die niet ergens van?! Jazeker. Hij speelde bij ADO Den Haag, Feyenoord en FC Groningen. Door de clubs waar hij voetbalde en zijn manier van spelen werd hij nooit echt een lievelingstegenstander van de Ajaxsupporters.

Buijs vindt dat allemaal wel logisch. “Ik heb er weinig aan gedaan om dat te voorkomen, hè. Ik pas wel aardig in het profiel. Snap wel dat ze mij daar niet de meest sympathieke voetballer vonden,” zegt hij glimlachend tegen het AD. Klik hier voor de Blendle-link.

Inmiddels kan Buijs het prima vinden met Ajacieden. Hij moet ook wel, want in Werkendam en ook in zijn selectie zitten genoeg Ajaxsupporters. Ondanks het feit dat Werkendam onder de rook van Rotterdam ligt.

“Veel Ajacieden hier, hoor. Heerlijk, man,” zegt Buijs, die zelf een Feyenoorder is. “Daarom is die wedstrijd van vanavond ook zo mooi, een beloning voor de mensen hier. Ook binnen mijn selectie is het keurig verdeeld, Feyenoorders en Ajacieden.”

De wedstrijd leeft niet alleen bij de inwoners van Werkendam, voor de spelers is het ook de wedstrijd van het jaar of misschien zelfs wel van hun leven. Dat merkte de teammanager ook aan het aantal aanvragen van spelers voor extra kaarten

“De jongens krijgen twee of drie kaartjes en ze kunnen wel extra kaarten bestellen bij de teammanager. Dat varieert vaak van een tot twee kaartjes. Ik zag voor deze wedstrijd aanvragen voor 40, 50, 60 kaarten. Dat zegt wel genoeg over de impact van deze wedstrijd hier in de regio, voor deze club, maar ook voor deze spelers,” aldus Buijs tegen VI.

Alle aandacht voor het bekerpotje heeft ook een keerzijde, vertelt Buijs. Alleen de eerste wedstrijd na de loting werd gewonnen. “We hebben de laatste drie wedstrijden een punt gehaald. Wat dat betreft ben ik blij dat we eindelijk deze week de wedstrijd tegen Ajax gaan spelen.”

Het is voor Buijs te hopen dat zijn Kozakken Boys het net zo goed doen als in 2007 tegen Ajax. Toen werd er een verlenging afgedwongen. Ajax won uit eindelijk wel met 2-1. Dennis Rommendahl maakte in de verlenging het winnende doelpunt.

Misschien had de ploeg van Henk ten Cate het zo moeilijk omdat het veld was omgeploegd voor de wedstrijd. “De vorige keer hadden we de terreinknecht nog over het veld laten rijden met een trekker. Zodat het veld helemaal naar de klote was.”

Omploegen is dit keer geen optie, want er ligt kunstgras in Werkendam. Buijs weet nog weet nog wel een ander trucje. “Het enige wat we nog kunnen doen is de verwarmingsknop hoog aanzetten in de kleedkamer en dan zorgen dat-ie niet meer omlaag kan.”

Kozakken Boys - Ajax begint om 18.30 uur. Jeroen Manschot is scheidsrechter in Werkendam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >