Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Volbloedvoetballer' Westermann wil graag meer speeltijd

Ajax heeft alles gewonnen wanneer er speeltijd was weggelegd voor Heiko Westermann. Toch zijn er twee probleempjes: Westermann krijgt nauwelijks nog speeltijd, terwijl Ajax ongeslagen blijft. De verdediger had op meer gehoopt.

26 oktober 2016 - 14:03
UsershyraDesktopajax_dataimages90353f04134d6cf517e49c93857295a6_normal
Westermann maakte uit bij PAOK zijn debuut voor Ajax. © Pro Shots

De 33-jarige Westermann werd als routinier aan de selectie toegevoegd en moet deze dagen vooral van waarde zijn op het trainingsveld en in de kleedkamer, want binnen de lijnen blijkt hij niet bepaald nodig als het om het echie gaat.

Het ziet er zelfs naar uit dat Matthijs de Ligt de voorkeur krijgt in het bekerpotje tegen de amateurs van Kozakken Boys. “Het is niet raar dat ik na mijn komst even moest wennen aan Ajax, maar het moge duidelijk zijn: ik ben volbloedvoetballer en wil vaker spelen,” aldus Westermann tegenover Spox.

Een van de motieven van de verdediger om voor Ajax te kiezen was de mogelijkheid om in de Champions League te voetballen, maar die kans werd verprutst tegen FK Rostov. De Russen speelden Ajax in eigen huis volledig van de mat en wonnen met maar liefst 4-1. Weg kampioenenbal...

“We speelden slecht en kregen terecht een oorwassing. Ook binnen de selectie was de teleurstelling groot, simpelweg omdat we die avond niet hebben laten zien waar Ajax voor staat. Het lukte ons niet om de bal snel van man tot man te laten gaan,” analyseert Westermann.

“Alleen helpt het niet om te blijven jammeren. We zijn goed bezig in de Europa League en spelen om het kampioenschap. Meedoen in de titelrace was voor mij ook een reden om Sevilla te verruilen voor Amsterdam, dus dat we goed draaien is geen grote verrassing.”

Het hele interview met Westermann kun je hier lezen. Hij vertelt onder meer nog over zijn zware tijd bij Hamburger SV, waar van hem in sportief zware tijden een zondebok werd gemaakt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >