Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Bladeren in schijnwerpers door polsblessure Boer

En ineens zit je in het vliegtuig naar Vigo. Het overkwam Stan van Bladeren vanochtend. De keeper van Jong Ajax werd naar Spanje gevlogen om eventueel de plek van Diederik Boer op de bank over te nemen tegen Celta de Vigo.

20 oktober 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages5386774593da1a7e10b46479e91324be_normal
Van Bladeren maakte vorig jaar zijn debuut in Jong Ajax. © Pro Shots

Van Bladeren is niet een naam die bij het grote publiek al heel erg bekend is. De negentienjarige keeper stond tot nu toe een keer onder de lat bij Jong Ajax, en dat was al anderhalf jaar geleden. Hij stond in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (3-4-zege) in de basis, door de vele blessures in het Amsterdamse keeperskamp. Sindsdien keepte hij niet meer bij de beloften.

Maar vandaag staat hij weer even in de schijnwerpers, door een polsblessure bij Diederik Boer. Ajax’ tweede doelman kreeg de klachten tijdens de training in het stadion gisteravond. Om geen enkel risico te nemen, heeft Bosz Van Bladeren laten invliegen. Of hij daadwerkelijk op de bank plaatsneemt, hangt van Boers kwetsuur af.

Bosz moet teruggrijpen op de tiener, omdat Tim Krul nog altijd niet fit is. De van Newcastle United gehuurde keeper zou aanvankelijk eind september wedstrijdfit zijn na een knieblessure, maar heeft nog altijd zijn Ajaxdebuut niet gemaakt.

Dat gaat ook vrijdag niet gebeuren, liet Bosz gisteren weten. De keeper moet eerst bij het eerste voluit kunnen meetrainen, daarna zal hij pas in Jong Ajax wedstrijdritme mogen opdoen. Van dat eerste is nog geen sprake, dus komt Krul morgen tegen FC Volendam nog niet in actie.

En zo zou het zomaar kunnen dat Van Bladeren na zijn trip naar Vigo morgen in Volendam ook onder de lat staat. Hoe dan ook, hij is weer even terug in de schijnwerpers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >