Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa verplicht Ajax weer geld te vragen voor Youth League

De A1 van Ajax is al zo goed als zeker van de volgende ronde in de Youth League. De leeftijdsgenoten van Breidablik werd in IJsland met 3-0 verslagen. Daardoor lijkt de return die woensdag 19 oktober op De Toekomst wordt gespeeld (aftrap: 19.00 uur) een formaliteit. Desondanks is het leuk om het vlaggenschip van de jeugdopleiding in actie te zien, daarvoor moet je wel een kaartje kopen.

06 oktober 2016 - 14:40
UsershyraDesktopajax_dataimages3e51aa7ec9309d079c1858047acaf223_normal
Hopelijk laat de A1 ook dit jaar weer leuke dingen zien in de Youth League. © Pro Shots

Kopen? Ja, Youth Leaguewedstrijden kun je helaas niet gratis bezoeken. En dat is niet omdat Ajax er zo nodig geld aan wil verdienen, het is sinds vorig seizoen een verplichting van de Uefa dat deelnemende clubs geld vragen voor de Europese jeugdwedstrijden.

“De Uefa wil gereguleerde kaartverkoop, dus is het aan ons om daar een bedrag aan te hangen,” laat een woordvoerder van Ajax weten aan Ajax Life. Daarbij vraagt de club zeker niet de hoofdprijs. Sterker nog, een kaartje kost 2,50 euro, kinderen tot en met 13 jaar betalen zelfs maar 1 euro.

Let wel op: er komen per bestelling nog wel 3 euro servicekosten bij. Je kunt per keer maximaal tien kaartjes kopen. Dus de servicekosten zijn per kaartje minimaal 30 cent en maximaal 3 euro. Ga je met meerdere Ajacieden kijken bij de A1 doe je er dus verstandig aan alle kaartjes in een keer te kopen.

Wil je de servicekosten helemaal omzeilen, kun je ook op de wedstrijddag kaartjes kopen bij de kassa’s op De Toekomst. Maar die kassa’s gaan alleen open als er nog kaarten beschikbaar zijn. De ervaring leert dat dat meestal wel het geval is, toch kunnen we geen honderd procent zekerheid geven.

Kaartjes kopen kan hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >