Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Tete over ‘kut-situatie’: ‘Het komt vanzelf wel goed’

Bij Ajax gaat het even wat minder met Kenny Tete, daarom is het extra lekker dat hij nu bij Jong Oranje wel gewoon basisspeler is. De verdediger maakt zich op Cyprus op voor de laatste kans voor Jong Oranje op het EK. Winnen is een must en dan is het afwachten wat de rest doet.

10 oktober 2016 - 12:06

Toch is het vreemd voor Tete dat hij nu bij Jong Oranje zit. Hij speelde al vier wedstrijden in het grote Oranje, maar door zijn situatie werd hij dit keer niet opgeroepen door bondscoach Danny Blind.

“Iedereen wil natuurlijk bij het grote Oranje spelen,” zegt Tete op zijn verjaardag - hij werd zondag 21 jaar - bij FC Afkicken. “Nu is dat niet het geval. Het is anders, maar ik ben er gewoon en ik doe m’n stinkende best en maak er het beste van.”

Tete speelde donderdag tegen Jong Turkije (1-1) weer eens een hele wedstrijd, dat deed hem goed. “Het was wel lekker om negentig minuten te spelen. Gelukkig zitten nog meer jongens in dezelfde situatie, het is wel fijn dat ik met hun ben en we het erover kunnen hebben.”

Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en in mindere mate Donny van de Beek zijn die andere jongens. Wat ze dan bespreken? “Gewoon, dat het allemaal een kut-situatie is,” zegt Tete. “Maar het is niet anders. Het is nooit fijn, maar op dit moment moet je het hebben van familie en vrienden die je daarin steunen. Gewoon lekker weer gas geven en doen wat je altijd al deed. Het komt vanzelf wel goed.”

Peter Bosz was donderdag nog toeschouwer in Alkmaar en zal dinsdag ook vast en zeker zijn televisie afstemmen op Jong Cyprus - Jong Oranje. Mooie momenten voor Tete om te laten zien wat hij kan. “Natuurlijk wil ik mijn visitekaartje afgeven, natuurlijk. Maar ja, ik denk dat iedereen ook wel weet wat ik kan,” zegt Tete zelfverzekerd.

Het is nu te hopen dat Tete en de andere Ajacieden bij Jong Oranje het hun trainer bij Ajax op z’n minst moeilijk maken. Dat is alleen maar goed voor Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >