Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Cerny met Tsjechië onder 21 naar EK

Vaclav Cerny heeft vrijdag gemakkelijk met Jong Tsjechië van Jong Moldavië gewonnen: 4-1. De aanvaller van Ajax scoorde het laatste doelpunt van de Tsjechen. Door de overwinning plaatsten de Tsjechen zich als groepshoofd voor het EK.

08 oktober 2016 - 14:26
UsershyraDesktopajax_dataimages13ee4caaffba282eaac6bcc631920110_normal
Hopelijk zien we Cerny ook weer wat vaker in Ajax 1. © Pro Shots

Cerny kwam eind vorig seizoen onder Frank de Boer tot steeds meer speelminuten, maar moet onder de nieuwe trainer Peter Bosz vaker met een plekje bij het tweede doen. Bij Jong Tsjechië kan Cerny wel rekenen op een basisplaats.

Dat vertrouwen beloonde de jonge Ajacied met een doelpunt een kwartiertje voor tijd. Het stond op dat moment al 3-0 voor de Tsjechen. Cerny dribbelde gemakkelijk langs een mannetje of drie om vervolgens de bal langs de keeper te tikken.

Moldavië deed in de blessuretijd nog wat terug, waardoor het uiteindelijk 4-1 werd. Door de overwinning van de Tsjechen en de nederlaag van België in dezelfde poule plaatst Cerny zich met zijn land als poulewinnaar voor het EK onder 21 in Polen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >