Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne: 'Geen smoesjes, gewoon slecht ingeschoten'

Als je geregeld mag aanleggen, moet het er een keer van komen. Een misser vanaf elf meter. Lasse Schöne kan er na poging dertien, tijdens Ajax - Excelsior (1-0), over meepraten. De Deen draait er niet omheen. “Geen smoesjes, die bal was gewoon slecht ingeschoten.”

30 oktober 2016 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimages32dce9ddb7d9185c9d014bd9c1ee3643_normal
Schöne is nooit te beroerd om zijn verantwoordelijkheid te nemen. © De Brouwer

Schöne was de eerste twaalf keer een zekerheidje bij het trappen van een penalty. We doelen hierbij op penalty's in de eredivisie, want we kunnen ons nog een dure misser herinneren in Boekarest... Het fijne is dat zelf tenminste geen excuses zoekt.

“Wat ging er mis? Ik schoot die bal gewoon slecht in, halfhoog. Het was een matige penalty. Geen smoesjes. Ik deed verder niets anders dan normaal, maar wist het gelijk al. Haha. Ik kan er wel van alles van maken, maar het blijft een matige strafschop,” aldus Schöne tegenover Ajax Life.

De afspraak bij Ajax is duidelijk. Als je een penalty mist, mag je de volgende niet nemen. Het overkwam Davy Klaassen eerder dit seizoen. Hij schoot diverse penalty's raak, maar gaf na een misser het stokje over aan Schöne.

“Ik hoop niet dat ik nu helemaal onderaan de lijst sta, maar niet meer bovenaan. Ik heb nog steeds een goede staat van dienst, alleen geen honderdprocentscore meer,” vervolgt Schöne, die opvallend genoeg tot Ajacied van de wedstrijd werd verkozen. “Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde. Die gemiste penalty was een smetje.”

De middenvelder had ook zomaar nog met een rode kaart van het veld gestuurd kunnen worden, al is hij het met die suggestie zelf niet eens. Schöne beging een nare overtreding op Jeffry Fortes, die op zijn bovenbeen werd geraakt.

“Of ik sorry heb gezegd? Ja, ja, ja, ja. Ik ben even naar hem toegelopen. Ik kwam te laat, wilde de bal voorbij hem tikken en raakte hem vol op zijn bovenbeen ook al probeerde ik nog in te houden. Het zag er vervelend uit, maar rood... Zeker niet. Hij zei na de wedstrijd zelf ook dat het meeviel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >