Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sar bevestigt dat Ziyech inderdaad een paniekaankoop was

We wisten het stiekem al een beetje, maar nu kunnen we Hakim Ziyech echt bestempelen als ‘paniekaankoop’. Edwin van der Sar geeft het toe, dus dan is het zo. Een geluk bij een ongeluk is dat Ziyech misschien wel de beste paniekaankoop ooit wordt.

24 oktober 2016 - 15:55
UsershyraDesktopajax_dataimages8b2c41f9c94406634e76cbd0a856795b_normal
Ziyech was ook in de klassieker weer van grote waarde. © Pro Shots

Meestal als je favoriete club een paniekaankoop doet, staat daar als supporter amper een beloning tegenover. De portemonnee raakt leeg, verwachtingen kunnen niet worden waargemaakt en frustraties nemen toe.

Zo gaat het meestal. We kunnen ons nog ene Albert Luque herinneren. Die naam mogen jullie ook gelijk weer vergeten, want Ziyech is een paar klassen beter. Om niet te zeggen heel veel. Sinds hij op het middenveld staat, beschikt Ajax weer over een regisseur.

Binnen negen wedstrijden (alle competities) heeft Ziyech alweer acht assists en drie doelpunten achter zijn naam staan. Niet slecht voor een speler die niet bovenaan de lijstjes stond. Van der Sar ging zondag bij De Tafel van Kees in op de redenen om de Marokkaan alsnog te kopen.

“We verloren thuis, speelden gelijk en vlogen uit de Champions League. Die anderhalve week kwamen we echt in het negatief te staan. We wisten uiteraard dat Ziyech een heel goede voetballer is, een van de betere op de Nederlandse velden,” aldus Sar.

“Maar je kijkt ook naar je eigen selectie. Naar wat je hebt. We hebben een nieuwe trainer die met spelers wil werken. Van daaruit kom je na Rostov… Dan mis je toch iets in het elftal en toen is de aankoop van Hakim gekomen.”

Met Ziyech erbij begon het te draaien bij Ajax. Pas vorige week werden de eerste twee potjes niet winnend afgesloten. Toeval of niet, de ploeg van Peter Bosz gaf twee keer de voorsprong uit handen nadat Ziyech was gewisseld. In de klassieker kon dat trouwens niet anders vanwege een krampaanval.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >