Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez: 'Ik moet het team een gevoel van veiligheid geven'

Ajax heeft sinds dit seizoen Colombiaans gif in de selectie. Mateo Cassierra moet targetman worden in de frontlinie, Davinson Sánchez is al geregeld een nachtmerrie van menig spits.

17 oktober 2016 - 14:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesad859611c73b18a15276b69108e6e336_normal
Sánchez is het slot op de deur van de Ajaxdefensie. © Pro Shots

Op sportief vlak gaat het de twintigjarige Sánchez iets meer voor de wind dan zijn een jaar jongere landgenoot. De verdediger, vorige week opgeroepen voor het Colombiaanse elftal, lijkt sinds Roda JC-thuis verzekerd van een basisplaats.

Sánchez weet wat zijn toegevoegde waarde voor de ploeg kan zijn, vertelt hij in de meest verse krant van Ajax Life. “Het feit dat ik nieuw ben, mag geen excuus zijn. Als verdediger moet ik het team een gevoel van veiligheid geven.”

“Dat is nu het belangrijkste. Ik wil mijn taken goed uitvoeren en rust uitstralen, zodat het team mij gaat vertrouwen. Daarna kijk ik wat ik nog meer kan betekenen.”

De eredivisie is iets anders dan zijn wekelijkse oorlogjes in de bikkelharde Colombiaanse Primera A. “Het voetbal is daar fysiek. Scheidsrechters laten ook meer toe. In de eredivisie wordt erg snel gefloten als je een aanvaller aanraakt.”

“Daardoor moet ik mijn manier van verdedigen aanpassen en kijken wat mogelijk is binnen de gestelde grenzen. Dat leer ik door veel te spelen. Het gaat al een stuk beter,” vervolgt Sánchez.

De nummer vijf van Ajax informeert voor een wedstrijd bij ploeggenoten naar de tegenstander. “Gudelj, Onana en Westermann spreken Spaans. Nemanja kent deze competitie wat langer. Als ik hoor dat een aanvaller technisch is, veel dribbelt of graag op doel schiet, bereid ik me daar op voor.”

Benieuwd geworden naar het volledige interview met de Colombianen? Lees dan onze nieuwe krant! De zesde krant van het seizoen is voor het weekeinde bezorgd bij leden van SV Ajax. Geen lid? Sluit je aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >