Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana wordt echt blij van gemiddelde leeftijd Ajaxspelers

Andre Onana voelde dat hij bij FC Barcelona het eerste elftal niet op korte termijn zou halen. Dus besloot hij om zich heen te kijken. De keuze viel op Ajax, omdat talenten een serieuze kans krijgen. Voordat hij de knoop doorhakte, bestudeerde Onana de gemiddelde leeftijd van de selectie.

28 oktober 2016 - 11:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesb91d0b045ca2c281c336dcb6a6dac96c_normal
Onana kon naar Engeland en Frankrijk, maar koos voor Ajax. © Pro Shots

“Arsenal wilde me ook graag hebben, net als Chelsea, Olympique Lyon en Nice. Maar ik koos voor Ajax. Waarom? Ik keek naar de A-selectie en zag dat er allemaal jonge spelers in zaten. Bij Ajax krijgen zij wel een kans. In Spanje en Engeland niet, in Frankrijk ook minder. Ik werd er echt blij van hoe jong de basisspelers van Ajax waren,” aldus Onana.

De Kameroense keeper vertelt over zijn motief voor een transfer naar Amsterdam in de nieuwste krant van Ajax Life. Onana maakte zijn transfer in januari 2015 toen Barcelona bereid bleek hem per direct te laten gaan.

“Ik kwam in februari al in Amsterdam. Dat was moeilijk, want het was echt veel te koud. En ik moest me weer helemaal aanpassen. Ik sprak inmiddels wel goed Spaans, maar nog steeds geen Engels. Ik kon dus niet goed communiceren met de meeste spelers en trainers.”

Het debuut van Onana zal ons vanwege de meest vreemde capriolen altijd bijblijven. In de weken die volgden, liep het ook niet altijd even soepeltjes. “Dan wilde ik iets roepen in het Engels, zoals 'watch your back', maar dan moest ik te lang nadenken en was het al te laat. Ik roep het dan ook wel eens in het Spaans, maar dat begrepen de verdedigers dan niet, haha.”

Ook het volledige interview met Onana is de moeite meer dan waard. Het staat in onze nieuwe krant, de zevende van het seizoen, die vrijdag bij leden van de Supportersvereniging Ajax is bezorgd. Ben jij nog geen lid? Sluit je aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >