Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ode aan Lasse Schöne

Man, man, man, wat gaat de tijd toch snel. Alweer vier jaar speel jij bij de mooiste club van Nederland, Lasse. In 2012 werd je transfervrij overgenomen van NEC. Een prima aanwinst, dacht ik toen, niet wetende dat jij zo belangrijk voor Ajax zou worden.

25 oktober 2016 - 11:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb3ae390641751579e1c04893da0a61e_normal
Deze voorzet van Schöne blijft fenomenaal. © Ajax Images

Door Bryan Bos

Wat heb ik genoten en wat geniet ik nog steeds van jouw kwaliteiten. Een echte Ajaxspeler en dat voor iemand die niet eens op De Toekomst heeft rond gelopen. Alles aan jouw spel is mooi. Niet ontzettend hard werken, slidings of erop klappen.

Nee Lasse, jij lost alles voetballend op. Een perfecte aanname, even wegdraaien bij je tegenstander, een lange pass of zelfs een tikkie terug met buitenkantje voet. Alles wat jij doet, lijkt net even wat mooier dan wanneer een andere speler dit doet.

Nu ik deze ode aan jou schrijf, schieten direct weer wat herinneringen door mijn hoofd. Weet je nog, dat doelpunt, tegen Celtic? Een heerlijke combinatie die je zelf opzet en vervolgens maak je het koelbloedig af.

Of die voorzet, thuis tegen PSV die Kolbeinn binnen kopte. Alleen jij geeft dat soort balletjes.

Of die voorzet, thuis tegen PSV die Kolbeinn binnen kopte. Alleen jij geeft dat soort balletjes. Heerlijk. Of al die vrije trappen die je erin hebt geschoten. Misschien kun je Nemanja nog een privélesje geven na de training.

Ja Lasse. In vier jaar tijd ben je uitgegroeid tot een echte Ajacied. Een leider van wie alle jonkies nog erg veel van kunnen leren. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat als jij had gespeeld tegen De Graafschap, wij kampioen waren geworden. Maar goed, laten we het daar maar niet meer over hebben.

Ik ben blij dat je weer speelt en belangrijk kunt zijn. Hopelijk mogen we nog lang genieten van jouw kwaliteiten en kun je nog lang de leider en de ervaren speler zijn die Ajax zo hard nodig heeft binnen de selectie.

Mijn support heb je, Lasse. En ik denk ook van vele andere Ajacieden. Succes de rest van het seizoen en ik zal weer op de banken staan als jij er een vrije trap inschiet of mooie assist geeft!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >