Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Messi-schoenen zijn voor Dolberg nog geen wondersloffen

Peter Bosz wisselde tegen ADO Den Haag (0-2) na rust drie keer, maar de opmerkelijkste wissel vond juist tijdens de theepauze plaats. Kasper Dolberg pakte na een paar glijpartijen een nieuw paar schoenen.

16 oktober 2016 - 20:33
UsershyraDesktopajax_dataimages13f90b5f1fc6629d3cf432f615e01d7b_normal
Dolberg maakte in Den Haag volop kennis met kunstgraskorrels. © Pro Shots

Dolberg had in de eerste helft zwarte schoenen met groene zolen aan. En het waren niet zomaar kicksen. De jonge Ajacied is een van de tien talenten wereldwijd die dit seizoen 'backed by Messi' zijn, een campagne van de Barcelona-ster in samenwerking met Adidas.
 
Dit betekent dat Dolberg op dezelfde soort schoenen als Messi speelt. In serie 2 – vorig jaar was de campagne er ook – zitten onder anderen Nathan (Vitesse), Jean-Kevin Augustin (Paris Saint-Germain) en Davide Calabria (AC Milan).

“Dat is een grote eer,” liet Dolberg weten aan Ajax Life, al gelooft hij niet dat Messi zelf de talenten heeft uitgekozen. “Dat zal zijn team wel hebben gedaan, samen met Adidas. Maar voor het verhaal is het inderdaad mooier om te zeggen dat hij me heeft uitgekozen.”
 
Goed, het is dus de bedoeling dat de talenten zich goed manifesteren op de 'wondersloffen'. Dat lukte Dolberg in zijn eerste 45 minuten op de Backed-by-Messi-schoenen niet helemaal. Al had hij in de 21ste minuut een heerlijk schot van ver buiten het strafschopgebied, dat tegen de lat belandde.
 
“Ik had wat ruimte en toen hoorde ik Lasse (Schöne, red.) roepen dat ik moest schieten. Dat deed ik. Maar verder gleed ik vooral veel uit. Dat was irritant. In de warming-up had ik er nog geen last van. Ik heb ook de hele week op deze schoenen getraind, op natuurgras. Dat ging goed. Ik denk dat de mix tussen de schoenen en het kunstgras niet goed was.”
 
Al met al was het geen gelukkige eerste helft. Vandaar die wissel in de rust. In de tweede helft – op witte wondersloffen – liet Dolberg zich van een betere kant zien. Vlak voor tijd werd een hard schot gered door ADO-doelman Setkus, verder was hij als aanspeelpunt voorin balvast.
 
Het resulteerde voor hem niet in een treffer, maar voor Ajax wel in een vrij simpele zege. “We waren veel beter dan ADO, maar hadden zelf meer moeten scoren,” aldus de analyse van Dolberg, die negentig minuten speelde.

Dat laatste is toch opvallend. Bosz laat wekelijks weten dat er voorzichtig met de net negentienjarige spits omgegaan moet worden. Dolberg meldde zich daarnaast met rugproblemen af bij Jong Denemarken en kreeg in de eerste helft een tik tegen zijn knie.
 
“Ik voel het wel aan mijn lichaam dat ik negentig minuten heb gespeeld, op kunstgras,” aldus de spits. “Met mijn rug gaat het goed, en die knie voelde ik alleen even na dat tikje. Ik heb het eruit kunnen lopen.”
 
Misschien nog wel het belangrijkste voor de Deen is dat hij weer een wedstrijd op kunstgras mag afstrepen. Na Heracles-uit klaagde hij al over de ondergrond, om dit in Den Haag nog eens te herhalen. “Ik heb niets met dit soort gras, ik haat het. Of dat vandaag is veranderd? Totaal niet.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >