Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Later is vandaag, nu moet het gebeuren

Hoe snel kun je een stadion verbouwen? En hoe snel een team? In Vigo kunnen de antwoorden op beide vragen misschien op dezelfde plek worden beantwoord. Het decor van Celta de Vigo - Ajax wordt flink onderhanden genomen, waar de wedstrijd ook aan kan gaan tonen hoever Peter Bosz met zijn verbouwing is.

20 oktober 2016 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesb97feb9d45455e11d37dbb1be9e8a667_normal
Bosz 'klust' verder aan zijn ploeg in het deels verbouwde Celta-stadion © Pro Shots

Achenebbisj is mischien wel het juiste woord voor de buitenkant van het Estadio Municipal de Balaidos in Vigo. Het is een bouwval. Maar er wordt flink geklust aan het stadion van Celta de Vigo. Bouwmaterialen liggen opgeslagen in nissen, waar enkele meters verderop nog kapot gegooide ramen te zien zijn van wat ooit een vipruimte moest zijn geweest.

De verbouwing van het stadion is in 2015 begonnen, valt te lezen op Wikipedia. En in 2017 moet Balaidos weer een prachtig bouwwerk zijn. Ik kan me er nog weinig bij voorstellen zo van buiten. Al lijken de werkzaamheden van binnen aardig te vorderen, met 28.000 nieuwe blauwe stoeltjes en een nieuwe dakconstructie.

Het zal me niet verbazen als de renovatie langer gaat duren dan gepland. Ook al zitten we hier in het noorden van Spanje, tranquilo en mañana zijn ook voor deze Spanjaarden aardig van toepassing, zo laat het straatleven ons voelen. Doe maar rustig aan, of doe het anders later maar. Zoiets. De hoofdopzichter zal in elk geval niet heel gestresst naar zijn werk gaan, lijkt me.

Hoe zit dat vanavond met die andere hoofdopzichter, die zorg moet dragen voor Ajax’ verbouwing? Dan heb ik het natuurlijk over Peter Bosz, die als opvolger van Frank de Boer successen moet koppelen aan leuk, aanvallend voetbal. Met negen zeges op rij mag je concluderen dat het in Amsterdam niet echt tranquilo gaat en de planning aardig wordt gevolgd.

Maar de komende dagen zal pas echt duidelijk worden hoe het ‘verbouwde’ Ajax er voor staat. Tegen Celta de Vigo vanavond, en tegen Feyenoord aankomende zondag. Het zijn twee topwedstrijden, krakers. Bosz is vooralsnog de ontspannenheid zelve in Vigo, en stelt tijdens de persconferentie dat als Ajax wint in Vigo, er een goede stap naar overwintering wordt gezet. Hij blijft duidelijk voorzichtig in de planning. 

Wanneer mag Ajax sportief de vlag in de nok hijsen, omdat het hoogste punt bereikt is van de figuurlijk renovatie? Bij twee zeges in de komende vier dagen, of pas als de eerste prijzen binnen zijn?

Hoe dan ook, in tegenstelling tot de hoofdopzichter van het stadion kan Bosz niet denken aan mañana. Later is vandaag. En zondag. Nu moet het gebeuren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >