Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Laconieke houding Traoré zorgt voor irritatie bij Bosz

Als de Ajacieden in Den Haag een beetje scherp waren geweest, was de teller niet gestopt bij twee doelpunten. Het was mogelijk om ADO serieus voor schut te zetten, maar Ajax bleef bescheiden. Vooral Bertrand Traoré oogde laconiek en daar werd Peter Bosz niet vrolijk van.

16 oktober 2016 - 21:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa3fc4bccd342ad48fabcb94e99cc77c_normal
Hier is weer een schop tegen Traoré in de maak. © Pro Shots

De trainer zag Ajax voor de negende keer op rij een wedstrijd winnend afsluiten en dit was misschien wel de gemakkelijkste van die negen. Toch stipt Bosz bij Fox Sports een punt van kritiek aan. “We hadden vaker moeten scoren. De kansen waren er, 0-2 was maar een magere afspiegeling.”

Bij gebrek aan een uitvak proefden we op Twitter veel ongenoegen onder supporters over Traoré. Dat ongenoegen wordt gedeeld door Bosz. “Of ik me heb gestoord aan Traoré? Ja. Kijk, het was onnodig. Er lag zoveel ruimte op het veld om tussen de linies te spelen. Dan moet je het simpel houden zodat ADO niet meer weet waar het moet lopen.”

Traoré hield het zeker niet simpel en het benutten van kansen was ook vijf van de zes keer te veel gevraagd. De Chelsea-huurling werd ook niet zomaar gewisseld. “Als je te lang aan de bal bent, kun je schoppen krijgen. Die kreeg hij ook een paar keer. Schoppen is niet goed, maar dat komt ervan. Op de training fluit ik er ook niet voor. De scheidsrechter nu evenmin, dus prima.”

Overigens stipten wij een tijdje geleden de laconieke houding van Traoré al aan. Klik hier om de analyse te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >