Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen: Zivkovic los bij angstgegner Utrecht

Angstgegner is een veel gehoorde term als er een wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma staat. En dat is terecht als je kijkt naar recente resultaten tegen de Domstedelingen. Van de laatste twaalf ontmoetingen met FC Utrecht wist Ajax slechts twee keer te winnen.

01 oktober 2016 - 14:17

FC Utrecht doet altijd een stapje extra als het tegen hun aartsrivaal Ajax aantreedt. Ook al staat de ploeg nu op de dertiende plek in de eredivisie met zes punten uit zeven wedstrijden, het zit er dik in dat FC Utrecht er tegen Ajax alles aan doet om een goed resultaat over te houden.

Zeker Richairo Zivkovic – hij werd deze zomer verhuurd door Ajax aan de Utrechters – is gebrand op revanche. De jonge aanvaller kwam in zijn eerste jaren bij Ajax nauwelijks aan spelen toe, maar bij FC Utrecht lijkt Zivkovic zijn draai te hebben gevonden.

Ook Peter Bosz is te spreken over zijn ontwikkeling.  “De laatste weken heeft Utrecht het moeilijk. Al wonnen ze hun laatste wedstrijd wel. Sinds Richairo Zivkovic erin staat, is Utrecht beter gaan spelen,” zegt de trainer van Ajax tegen Voetbal International.

Ook in Utrecht, waar hij na zijn bekerdoelpunt tegen FC Twente inmiddels beter bekend staat als Usain Bolt, zijn ze blij met de komst van de jonge aanvaller. “Richairo is hier topfit binnengekomen. Ik heb op zijn arbeidsethos niets aan te merken. Maar hij kan nog vele malen beter. Belangrijkste voor ons is dat ik zie dat hij complementair kan zijn aan Sebastien Haller,” zegt trainer Erik ten Hag.

Zelf zegt Zivkovic tegen De Telegraaf over zijn huidige situatie: “Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan en succes behalen. Maar het is nu wel zo dat ik bij FC Utrecht een jaar wil knallen en het daarna wel zie. Ik wil in de ArenA niets liever dan laten zien wat ik kan.

De spits geeft verder aan gewoon te juichen als hij scoort. "Ik ben blij met mijn treffer, dus waarom zou ik dat dan niet mogen vieren? Dat vind ik onzin." Of het zover komt is echter nog maar zeer de vraag. Zivkovic speelde tegen geen enkel team vaker zonder te scoren dan tegen Ajax (4 keer, gelijk met wedstrijden tegen Feyenoord).

FC Utrecht en Ajax treffen elkaar zondag om 12.30 uur in de Amsterdam Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >