Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen van Feyenoord: jacht op clubrecord

Feyenoord en Ajax treffen elkaar zondag voor het eerst sinds 1993 als respectievelijk koploper en nummer twee van de eredivisie. Feyenoord won vooralsnog alle competitieduels, Ajax is al sinds 20 augustus ongeslagen in alle competities. Beide ploegen beginnen dus met vertrouwen aan de klassieker.

22 oktober 2016 - 14:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesf35033e30d9f8400d83d5ab260da2875_normal
Als speler van Feyenoord won Van Bronckhorst in elf klassiekers nog nooit. © Pro Shots

Gek genoeg zien beide trainers de wedstrijd niet als extra belangrijk, nu de clubs als één en twee van de eredivisie tegen elkaar spelen. Bosz noemde het duel al niet cruciaal, ook Van Bronckhorst zei tegen Feyenoord TV de wedstrijd niet extra belangrijk te vinden.

“De wedstrijd is niet extra beladen omdat de nummer één tegen de nummer twee speelt. Het belangrijkste is dat we winnen. Hoe de stand ook is, deze wedstrijd heeft altijd iets aparts. Iedereen leeft naar dit duel toe,” zei de trainer van de Rotterdammers.

Van Bronckhorst, die als speler in elf klassiekers nooit won van Ajax, noemt wedstrijden tegen de Amsterdammers een van de mooiste wedstrijden voor een Feyenoorder. “Als supporter had ik al extra spanning voor deze wedstrijden, als speler had ik die en nu ook als trainer. Dat geeft aan hoe mooi en belangrijk deze wedstrijd is.”

Van Bronckhorst beschikt tegen Ajax over een fitte selectie. Feyenoord kwam ongeschonden uit het Europa Leagueduel met Zorya Luhansk. Daarbij keren Eljero Elia en Sven Beek terug van blessures. De trainer moet alleen de al langer geblesseerde Kenneth Vermeer en Warner Hahn missen.

Dirk Kuyt werd nog gespaard in de wedstrijd tegen Luhansk, maar zal tegen Ajax gewoon spelen. "Daar waar het kan en nodig is, geven we hem rust. Dat hij niet meespeelde, nam hij goed op. Het is belangrijk om daar over te praten,” zei Van Bronckhorst tegen de NOS.

De Rotterdammers gaan tegen Ajax op jacht naar de evenaring van een stokoud clubrecord. Het was in het seizoen 1967-68 voor het laatst dat de Rotterdammers de competitie begonnen met tien zeges op rij. Maar als we dan toch naar de statistieken kijken: Feyenoord won van de laatste twintig eredivisie duels met Ajax slechts één keer.

Ajax en Feyenoord trappen zondag om 14.30 uur af in de Kuip. Scheidsrechter van dienst is Björn Kuipers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >